Our website have detected that you are using an outdated browser that will prevent you from accessing certain features. klikk for mer informasjon.
Cart
Handlekurv

OPTIMAL HELSE

Original Artikkel
Last ned PDF

Å ha for mye omega- 6 og for lite omega-3 i kostholdet kan være skadelig. Å ha den rette balansen mellom disse essensielle fettsyrene kan være vanskelig. Zinzino har funnet løsningen. Balance konseptet, som er utviklet i samarbeid med Bioactive Foods i Norge, tilbyr kundene en enkel måte å teste hva de trenger mer eller mindre av. BalanceTest inkluderer en hjemmetest som blir sendt til et sertifisert laboratorium for analyse. Testresultatet gir kundene en eksakt oversikt over egen fettsyrebalanse, og på bakgrunn av dette kan de justere inntaket av omega-3 og -6. For å komplementere denne testen, tilbyr Zinzino et utvalg av produkter i form av oljer og kapsler. Produktene hjelper kundene til å oppnå de anbefalte nivåene.

Dag Pettersen, CEO i Zinzino, sier at testen er svært populær i det nordeuropeiske og amerikanske markedet. Den gjør en stor forskjell for folks liv. Det er utrolig. Så langt har vi analysert omega-3 og omega-6 nivået til om lag 145.000 mennesker. Vi har nå en database med denne informasjonen, slik at vi vet nøyaktig hvordan resultatene varierer fra land til land, og fra marked til marked. Dette hjelper oss med produktutvikling for hvert enkelt geografisk område. Zinzino ble grunnlagt i 2005 med mottoet, aspire to inspire the health and wealth of all people. Hovedkontoret ligger i Sverige. Alle Zinzinos kjerneprodukter er utviklet internt og er støttet av vitenskap,

hovedsaklig for å fremme et riktig og balansert inntak av de essensielle fettsyrene. Produktene selges via direktesalg, som gir en personlig kundekontakt enten i form av kundedemonstrasjoner en-til-en, i grupper eller hjemmepresentasjoner. I løpet av det siste tiåret har Zinzino bygget opp et robust nettverk av uavhengige partnere, for å kunne ekspandere og markedsføre sine helsefremmende produkter internasjonalt. Dag har ledet selskapet i mer enn fem år, og har i denne perioden vært med på en betydelig vekst. "Det har vært en fantastisk reise," sier han.

Det er mange selskaper der ute som vokser raskt, - jeg er stolt over å kunne si at vi alltid har hatt en bærekraftig vekst. Vi er i stand til å gi penger tilbake til våre aksjonærer og fortsatt investere i fremtiden. I dag har vi vår egen fabrikk og vi utvikler våre egne produkter, mens vi før opererte som distributør for andre selskaper. Jeg ser frem til å fortsette den positive trenden vi er i. Vekst er en av grunnpilarene i selskapet. Vekst er i vårt DNA. Dette gir oss fordeler, for eksempel ved å kunne tilby bedre priser og å kunne jobbe i en større skala. Zinzino sitt nåværende fokus er på geografisk ekspansjon og på utvikling av nye produkter. “Vi er godt på vei mot å oppnå vår visjon innenfor disse områdene og dette gjør at vi vil lykkes langsiktig,” sier Dag. Vi trenger å vokse, og gjør det som skal til for at det skjer. For tre år siden åpnet Zinzino i USA og tidligere i år åpnet vi for salg i Tyskland. Det har vært en god start. Neste steg er å ha åpnet for salg i alle EU-land. Dette betyr ekspansjon til ytterligere 18 land, i tillegg til de 14 landene vi allerede har åpnet.


“Produktutvikling er svært viktig for oss. Vår seneste innovasjon er en olje med de essensielle fettsyrene fra fisk, som løses opp i vann og smaker sitron. Den har ingen ettersmak av fisk. Dette er vårt neste store produkt, et stort gjennombrudd som vi er veldig stolte av“. Dag sier han er svært opptatt av forskning og utvikling og erkjenner at for å kunne levere de beste produktene til kundene, må teamet og partnerne få riktig opplæring og utdanning. Det er en viktig del av virksomheten og trenger derfor stor oppmerksomhet, påpeker han. “Vi må prioritere opplæring, være sikre på at vi har det riktige markedsføringsmateriellet, at vi bruker riktig ordlyd på produktene og at vi ikke lover noe vi ikke kan holde. Det handler om å finne ut hvordan man kan få mange komplekse biter til å fungere sammen. Litt som et nydelig sveitsisk urverk, dersom designet mangler en liten brikke er det ikke sikkert den fungerer. Markedsføring, opplæring, produkt- og markedspris, samt våre konkurrenter må vurderes nøye i produktutviklingsfasen. Jeg er veldig glad for at vi har gode ansatte. Dette er til stor hjelp. Vi har etablert god arbeidsmoral i organisasjonen og alle forstår sin rolle i Zinzino sin suksess. “ Selskapets kultur er åpen og uformell, med ansatte som oppfordres til å gi beskjed dersom de har en idé eller tilbakemelding. Der er endrings-vilje og åpenhet blant alle ansatte.

Vekst er i vårt DNA og det gir mange fordeler, som muligheten til å tilby bedre priser og å kunne jobbe i en større skala.

-Dag Pettersen

“Vi ønsker alltid å forbedre oss”, forsetter Dag. “Jeg er aldri redd for å gjøre endringer så lenge det er til det bedre for selskapet. Jeg nøyer meg ikke med noe annet enn det beste. Hvis noe må endres gjør vi det med en gang.” Da Dag startet som administrerende direktør introduserte han en omfattende strategi for å lede selskapet fremover. Hvert år re-evalueres denne strategien for å sikre at den fremdeles er relevant og at handlingsplanen blir justert for de neste årene. Jeg er ekstremt fokusert på strategi, sier Dag. Vi lever etter denne strategien hver dag. I nesten hver presentasjon snakker jeg om strategien og de tilhørende målene. For 2016, er det å åpne nye markeder det første målet. Det andre er utvikling av nye produkter. Vi har allerede lansert et nytt produkt i år, og vi er klare til å lansere to til. Jeg prøver å bygge opp selskapets kultur rundt denne strategien; jeg har hamret inn viktigheten av strategien de siste fem årene. Alle kan se hva vi oppnår og at jeg som CEO, holder mitt ord.

Zinzino sin overordnede visjon er “inspire change in life”. Selskapet ønsker å spre denne filosofien til så mange som mulig, og er godt på vei til å nå sitt mål om 1 millioner kunder innen 2020.

Original Artikkel
Last ned PDF