Vår webbplats har upptäckt att du använder en föråldrad webbläsare som hindrar dig från att komma åt vissa funktioner. Klicka för mer information.
Cart
Din varukorg

OPTIMAL HÄLSA

Originalartikel
Ladda ner PDF

För mycket omega-6 och för lite omega-3 i din kost kan ha skadliga effekter på din hälsa. Samtidigt kan det vara svårt att hitta den rätta balansen mellan dessa essentiella fettsyror. Zinzino har hittat en lösning. Företagets “Omega-Balance Health Concept” , som drivs tillsammans med BioActive Food AS, hjälper kunderna att få reda på vilka fettsyror de behöver mer eller mindre av. Produkten BalanceTest innehåller ett testkit för hemmabruk som skickas till ett certifierat laboratorium för analys. När kunderna fått sina testresultat kan de se exakt hur deras nivåer ligger och kan då anpassa sitt intag av omega-3 och omega-6 efter det. Som ett komplement till BalanceTest erbjuder Zinzino produkter, såsom flytande olja och kapslar, som hjälper kunderna att nå de rekommenderade nivåerna.

Testet har visat sig vara extremt populärt i norra Europa och på amerikanska marknaden, säger Dag Bergheim Pettersen. "Det gör stor skillnad för människors liv. Det är fantastiskt. Vi har redan analyserat nivåerna av omega-3 och omega-6 hos ca 145 000 personer, vilket innebär att vi nu har en stor databas med information. Där kan vi se exakt hur nivåerna skiljer sig mellan länder och mellan marknader. Detta hjälper oss att utveckla produkter anpassade efter olika geografiska områden. “Zinzino grundades 2005 med mottot att inspirera till hälsa och välstånd för alla”. Huvudkontoret ligger i Sverige. De viktigaste produkterna produceras och utvecklas av företaget själva med vetenskap i ryggen.

huvudsakligen för att främja hälsosam konsumtion av essentiella fettsyror. Distributionsmodellen är direktförsäljning, vilket ger en “personlig touch” då kunden introduceras till produkterna genom personliga möten - antingen privat, i grupp eller på ett “home party”. Under det senaste decenniet har Zinzino byggt upp sitt robusta nätverk av oberoende partners. Tack vara detta nätverk når företaget och dess livsförbättrande produkter ut till många. Dag har jobbat för företaget i mer än fem år och har sett företaget växa till helt nya nivåer. “Det har varit en fantastisk resa," säger han.

"Det finns många företag där ute som växer snabbt, men det glädjer mig att vår tillväxt alltid har varit stabil. Vi har möjlighet att ge tillbaka pengar till våra aktieägare och kan trots det investera i vår framtid. Vi har nu en egen fabrik och utvecklar våra egna produkter medan vi tidigare var återförsäljare för andra företag. Jag är ivrig att fortsätta på denna tillväxtresa. Tillväxt är en av hörnstenarna i vårt företag. Tillväxt är i vårt DNA och med det kommer fördelar. Vi kan exempelvis erbjuda bättre priser och arbeta i större skala. Just nu fokuserar Zinzino på geografisk expansion och utveckling av nya produkter. “Vi håller på att uppfylla våra visioner inom dessa områden och det kommer att bädda för framgång även i framtiden”, menar Dag. Vi måste växa och göra allt som krävs för att det ska bli så. För tre år sedan lanserades Zinzino i USA och tidigare i år öppnade vi den tyska marknaden. Det har varit en bra start. Nästa steg är att öppna för försäljning i resten av EU. Vi finns redan på 14 marknader och ska addera 18 EU-länder till.


Produktutveckling är ett annat viktigt område för oss. Vår senaste innovation är en olja av essentiella fettsyror från fisk som blandas i vatten och smakar citron. Det blir inte någon eftersmak av fisk överhuvudtaget. Det blir nästa stora grej för oss. Det är ett stort genombrott och vi är väldigt stolta över det. Dag berättar att han brinner för R&D och förklarar hur viktigt det är att utbilda sitt eget team och nätverket av direktförsäljare för att produkterna ska göra så stor nytta som möjligt för kunderna. Det är en komplex del av verksamheten och viktigt att lägga fokus på. Vi måste prioritera utbildningen av våra säljare på fältet. Det innebär att vi behöver korrekt marknadsföringsmaterial där vi använder rätt ord och det är viktigt att vi inte lovar mer än vad vi kan hålla. Det handlar om att lista ut hur runt 25 olika saker ska passa perfekt ihop. Likt en vackert schweizisk klocka, om det saknas en sak i designen, så kanske den inte fungerar. Vi måste noga överväga faktorer som prissättning, marknadsföring, utbildning, marknadspriser och konkurrenter när vi utvecklar våra produkter. Jag är verkligen glad att vi har mycket bra personal internt, det hjälper oss mycket. Vi har lagt grunden för en hög arbetsmoral i hela organisationen och alla förstår den roll de spelar i Zinzinos framgång." Företagskulturen är öppen och informell och de anställda uppmuntras till att komma med idéer och feedback. Det finns en villighet att acceptera förändring och öppenhet bland alla anställda.

Tillväxt är i vårt DNA och med det kommer fördelar. Vi kan exempelvis erbjuda bättre priser och arbeta i större skala.

-Dag Pettersen

"Vi strävar alltid efter något bättre", fortsätter Dag. Jag är aldrig rädd för att göra förändringar som gynnar verksamheten. Jag kommer aldrig nöja mig. Om något behöver förändras så gör vi det direkt. När Dag klev in som VD på företaget introducerade han ett stort strategidokument som skulle guida företaget framåt. Varje år utvärderas strategin för att säkerställa att den förblir relevant. Dessutom utvecklas olika åtgärdspunkter för de kommande åren. "Jag är extremt fokuserad på strategi," säger Dag. Det är något som vi genomför och uppfyller dagligen. Jag pratar om strategin och åtgärdspunkterna i nästan varenda presentation jag håller. Åtgärdspunkt ett för 2016 är att öppna nya marknader. Nummer två är att utveckla nya produkter. Vi har redan lanserat en ny produkt i år och har tänkt lansera två till. Jag försöker bygga företagskulturen runt strategin. Jag har nött in vikten av strategin i fem år nu. Alla kan se vad vi lyckas med och att jag som VD håller vad jag lovar.

Zinzinos övergripande vision är “ Inspire change in life” Företaget vill sprida denna filosofi till så många människor som möjligt och är på god väg att uppnå sitt mål med 1 miljon kunder innan 2020.

Originalartikel
Ladda ner PDF