Bandabutikken as

Zinzino Independent Partner

Velkommen! Jeg er din personlige uavhengige partner og jeg er her for å veilede deg på din helsereise.

Cart
Shopping cart
Health • tirsdag 26. oktober 2021 • 4 min

Hvorfor du bør du teste vitamin D-nivåene dine regelmessig

av Zinzino

Det er en god grunn til at det kalles for solskinnsvitaminet. Solen er vår mest naturlige kilde til D-vitamin, og vi kan produsere opptil 80 % av dette viktige næringsstoffet fra solen. Men vet du hvor mye av det kroppen din faktisk tar til seg fra solen? Faktorer som livsstil, alder, bruk av solkrem, hudtype og til og med hvor du bor, kan påvirke kroppens evne til å utløse den vitale syntesen. De individuelle vitamin D-behovene er unike, og de er ikke konstante. Dette er grunnen til at vi bør overvåke nivåene våre hele året for å få så god helse som mulig.

Så, hva er det som forårsaker vitamin D-mangel?

I dag er lave vitamin D-nivåer et stort helseproblem over hele verden, og ifølge US National Institutes of Health er det over en milliard mennesker som har vitamin D-mangel. Mangel på eksponering av direkte sollys er en nøkkelfaktor. Visste du at vi må være i solen minst 15 minutter for å begynne å produsere D-vitamin? Og det er hvis vi har lys hud. For de av oss med mørkere hud trenger vi opptil 6 ganger mer sollys. Hvis du bor på den nordlige halvkule, er det stort sett ikke mulig å lage D-vitamin fra solen i det hele tatt mellom oktober og mars, dette ifølge New England Journal of Medicine.

Mat øker vitamin D-nivåene våre, men denne kilden kan bare dekke omtrent 20% av dagsbehovet. I tillegg er det for lavt vitamin D-innhold i det meste av maten vi inntar. Det er også et fettløselig næringsstoff. Jo tyngre vi er, jo mer D-vitamin trenger kroppen vår å konsumere og produsere for å opprettholde tilstrekkelige nivåer i blodet.

Hva skjer hvis du ikke får i deg nok D-vitamin?

D-vitamin er et viktig næringsstoff som bidrar til et godt immunforsvar. Det hjelper kroppen å absorbere kalsium, opprettholde optimal helse for bein og tenner, og det hjelper kroppen med celledeling. Vitamin D-mangel er i mange tilfeller en tilstand vi ikke merker, og dermed er de fleste av oss ikke klarer over mangelen. Det kliniske bildet inkluderer muskelsvakhet, beinsmerter og brudd, rakitt og osteomalasi. Å ha en bedre forståelse av de individuelle vitamin D-behovene og hvordan vi holder nivåene stabile, kan være avgjørende for vår generelle helse og velvære. Og vi må aldri undervurdere kraften av å trene utendørs. Å være utendørs øker sjansene våre for å produsere D-vitamin naturlig og det vil følgelig motvirke de negative effektene av en mangel.

Finnes det en hjemmetest for D-vitamin-mangel?

Kroppene våre er unike og helsen vår er en veldig personlig sak. Dette gjelder i stor grad når det gjelder vitamin D-behovene våre fordi de utelukkende avhenger av hvem vi er og hvor og hvordan vi bor. Dette er faktorer som avgjør hvordan kroppene våre reagerer på solen. Det er uansett lettere sagt enn gjort å holde den perfekte statusen. Vi har nå mange verktøy som kan hjelpe oss med å holde oversikt over vitamin D-nivåene våre og sørge for at vi ikke risikerer helsen vår. Gitt den økende graden av vitamin D-mangel i den globale befolkningen, sjekker stadig flere leger og helsepersonell pasientene sine regelmessig. Det er også en rekke vitamin D-selvtester på markedet for oss som ikke har tilgang til forebyggende helsehjelp, men som ønsker og ta ansvaret for vår egen helse.

Hva bør du se etter i en vitamin D-test?

Sørg for at du får vitamin D-statusen din fra en pålitelig kilde. Velg et merke som analyser de tørkede blodprøvene i et uavhengig og konfidensielt laboratoriemiljø. Sørg også for at du får hjelp til å tilpasse inntaket ditt med personlige anbefalinger basert på behovet ditt.

Zinzino er et globalt helse- og velværemerke som har fokusert på forebyggende helse i over et tiår. I dag regnes selskapet som pionerer innen testbasert ernæring, og vi har en misjon om å gi folk muligheten til å ta ansvar for sin egen helse. Vår nye VitaminD Test er det siste tilskuddet til produktserien med helt naturlige kosttilskudd og tørkede blodprøvetester. Alle testene analyseres av Vitas Analytical Services, som er et uavhengig GMP-sertifisert laboratorium med base i Norge og er verdensledende innen prøvetesting fra tørket blod. Sett kroppen din på prøve i ditt eget hjem og finn ut om solen gjør jobben sin, eller om du trenger å forbedre nivåene dine. Zinzino gir deg et helhetlig perspektiv på din personlige helse og tilbyr VitaminD Test, som er oppfølgeren til ZinoShine+. Et unikt kosttilskudd av vitamin D og bredspektret magnesium med dosering som er lett å tilpasse, slik at du kan fylle nivåene dine naturlig med vegansk vitamin D3 fra svært bioaktiv, villhøstet lav.

d-vitamintest 12.55.45.jpeg

Hvor lang tid tar en vitamin D-test?

Når du sjekker D-vitaminstatusen din med Zinzino VitaminD Test, blir resultatene klare innen 20 dager, helt konfidensielle og bare tilgjengelige for deg med lettlest grafikk. Zinzino gir deg også anbefalinger om hvordan du kan justere og opprettholde vitamin D-statusen din gjennom året. Å gjenopprette nivåene med kosttilskudd tar vanligvis 3–4 måneder, avhengig av dosen og den individuelle tilstanden din. Du bør teste statusen din på nytt hver 120. dag for å være sikker på at du er innenfor et optimalt område. På zinzino.com kan du finne ut mer om hvordan du tester vitamin D-nivåene dine i et trygt miljø med de mest nøyaktige resultatene som er på markedet i dag.