Marina Wallenstjerna

Zinzino Independent Partner

Tervetuloa! Olen itsenäinen konsulttisi opastamassa sinua terveysmatkallasi.

+358503010604
puhelu Kopioi
Cart
Shopping cart
Health • torstai 31. elokuuta 2023 • 3 min

Viisi terveellistä eväsideaa pikku nirsoilijoille

by Zinzino

Jos sinulla on kotona pikku nirsoilija, tämä on sinua varten.

Terveellisen ravinnonsaannin varmistaminen voi olla kaikille vanhemmille kova pähkinä purtavaksi, jos lapsi syö kovin valikoivasti. Sitä pakkaa lapselle mukaan herkulliset eväät (tai niin ainakin kuvittelet tekeväsi), ja rasia palaa takaisin kotiin pelkästään puolet sisällöstä syötynä.

Ymmärrämme hyvin! Tämän vuoksi olemme koonneet viisi terveellistä eväsrasiaideaa nirsoilijoille.

Neljä keskeistä ravintoainetta, jotka ottaa huomioon lapsen eväsrasiaa pakatessa.

Ensinnäkin lasten aterioita mietittäessä täytyy varmistaa näiden neljän ravintoaineen mukana olo, jotta jokaisesta ateriasta saataisiin ravinnerikas.

Näitä aineita ovat:

 1. proteiinit
 2. täysjyvästä saatavat hiilihydraatit
 3. kasvikset ja hedelmät
 4. terveelliset rasvat.

Jos näitä ravintoaineita on mukana joka ateriassa, voit olla rauhallisin mielin: lapsesi saavat herkullista ja ravitsevaa ruokaa, joka pitää vatsan täytenä ja antaa energiaa oppimiseen koko päiväksi.

Siirrytäänpä sitten terveellisiin eväsideoihin:

1.) Jugurttia kaurahiutaleilla ja lapsen lempihedelmillä

Totta, jugurtti voi olla vähän laimea juttu, mutta se on loistava proteiinin ja kalsiumin lähde. Lisäämällä kaurahiutaleita saadaan täysjyvät mukaan energiaa antamaan, ja hedelmät makeuttavat jugurttia luontaisilla sokereillaan. Ja terveellisiä rasvoja saadaan mukaan heittämällä sekaan jotakin siemensekoitusta.

2.) Täysjyvävoileipä salaatilla

Klassinen täysjyväsämpylä tai -voileipä on aina helppo valinta. Täysjyväleivästä saa terveellisiä hiilihydraatteja ja juustosta ja/tai kinkusta saa proteiinia. Salaattia, porkkanaa tai erilaisia kasviksia voi sitten lisätä oman maun mukaan vihannespuolen varmistamiseksi. Lisäämällä mukaan vähän avokadoa sämpylä saa terveellisiä rasvoja. Piristystä ateriaan saa käyttämällä leipäviipaleiden leikkaamiseen tähden tai sydämen muotoista muottia.

3.) Kotona leivotut pizzat tai rinkelit

Kukapa ei tykkäisi kotona tehdystä pizzasta?!  Aloita pizzapohjasta tai rinkelistä (jotta asioihin saadaan vaihtelua) – näin täysjyväpuoli on hoidossa. Mukaan lisättävä proteiini voi olla kinkkua, meetvurstia, makkaraa tai kanaa – ja tietysti juustoa. Sitten lisätään kasvistäytteet. Pizzassa on se hyvä juttu, että kasvikset voi piilottaa – pilko ne pieniksi paloiksi ja piilota proteiinin alle.  

4.) Pestopasta (sisältää pähkinää)

Tämän aterian syötyään lapset nuolevat lautasetkin! Lisää täysjyväpastaa, jotain lihaa tai tofua, ja sitten vielä kasviksia. Kasviksiin voi kuulua kirsikkatomaatteja, porkkanoita ja pinaattia (nämäkin kasvikset voidaan piilottaa). Lisää basilikakastike – sekoitus basilikanlehtiä, cashew-pähkinöitä, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä (terveellisiä rasvoja) ja päälle vielä juustoa.

5.) Uuniperunat

Perunat, maailman aliarvostetuin kasvis ja täysjyvähiilihydraatti. Tämä on mahtava lisä lapsen eväsrasiaan. Paista uunissa 1–2 perunaa (perunoiden koosta riippuen) ja lisää proteiini, joka voi olla jauhelihaa tai papusekoitus. Lisää salaattia, hapankermaa, guacamolea ja juustoa ja valmista tuli! Ja sitä paitsi tämä sisältää kaikki kasvavan lapsen tarvitsevat ravintoaineet.

lunch-box-bag.jpeg lunch-box-pencils.jpeg

Välipaloja kasvavan lapsen eväsrasiaan

Pikkupurtavathan ovat se helpoin osuus, eikö?

Tässä muutama terveellinen välipalaidea:

 • keitetyt kananmunat
 • pilkotut kasvikset (porkkanaa, selleriä ja kirsikkatomaatteja esimerkiksi) ja hummus- tai guacamoledippiä
 • pilkotut hedelmät (mansikoita, banaania ja vesimelonia esimerkiksi) ja maustamatonta kreikkalaista jugurttia
 • suklaiset proteiinipallot (täytettyinä siemenillä, kookosöljyllä, taateleilla ja kaakaojauheella)
 • smoothie (maitoa, hedelmiä ja chia-siemeniä)
 • suklaaseen kastetut taatelit
 • omenoita maapähkinävoilla
 • keksejä ja juustoa.

Nämä pikkupurtavat pitävät pikkuisesi vatsan täynnä koko päivän, ja niistä saa energiaa aamiaisen, lounaan ja päivällisen välissä.

Mitä terveelliset rasvat ovat?

Kuten varmaan huomasitkin, terveellisten rasvojen lisääminen joihinkin eväsideoihin voi olla hankalaa, ja tämä on myös erittäin tärkeä elementti lasten kasvulle ja kehitykselle.

Terveellisiä rasvoja saadaan lisättyä nauttimalla kalaöljyjä, pähkinöitä, siemeniä, oliiviöljyä, avokadoa ja kananmunia – näin muutamia mainitaksemme.

Mutta tiedetään – pikku nirsoilijoiden kanssa kaikkien näiden lisääminen on juuri se syy, miksi luet tätä blogia!

Zinzino on kuitenkin tehnyt tästä helppoa. Nauttimalla Zinzinon hyvänmakuista BalanceOil Tutti Frutti -ravintolisää aamulla tai illalla pikkuisesi saa tieteellistä näyttöä omaavia omega-3-, EPA-, DHA- ja DPA-rasvahappoja sekä D-vitamiinia, joista lapset tykkäävät.

Tämä on Zinzinon mullistava Polyphenol Omega Balance -ravintolisä. Se on valmistettu innovatiivisesta, luonnosta pyydetyistä pienistä kaloista saatujen öljyjen sekä alkusatona korjatun ekstra-neitsytoliiviöljyn sekoituksesta; tämä varmistaa tehokkaan, lasten kasvuun ja kehitykseen tähtäävän imeytymisen.