Marina Wallenstjerna

Zinzino Independent Partner

Tervetuloa! Olen itsenäinen konsulttisi opastamassa sinua terveysmatkallasi.

+358503010604
puhelu Kopioi
Cart
Shopping cart
Health • tiistai 26. lokakuuta 2021 • 4 min

Miksi D-vitamiinitasoja tulisi testata säännöllisesti

by Zinzino

Sitä kutsutaan aurinkovitamiiniksi hyvästä syystä. Aurinko on luonnollisin D-vitamiinin lähteemme, ja pystymme tuottamaan jopa 80 % tämän tärkeän ravintoaineen tarpeestamme sen avulla. Mutta tiedätkö, kuinka paljon kehosi todellisuudessa saa sitä auringosta? Kehosi kykyyn käynnistää tämä elintärkeä synteesi vaikuttavat muun muassa elämäntapasi, ikäsi, aurinkovoiteen käyttötottumukset, ihotyyppi ja jopa asuinpaikkasi. D-vitamiinin tarpeemme ovat yksilöllisiä, eivätkä ne pysy jatkuvasti samoina. Siksi meidän tulisi seurata tasojamme ympäri vuoden pysyäksemme selvillä terveydentilastamme.

Mikä siis aiheuttaa D-vitamiinin puutoksen?

Alhaiset D-vitamiinitasot ovat nykyään suuri terveysongelma ympäri maailmaa: Yhdysvaltain terveysvirasto (NIH) on raportoinut yli miljardin ihmisen kärsivän D-vitamiinin puutteesta. Ratkaiseva tekijä on liian vähäinen altistus suoralle auringonvalolle. Tiesitkö, että meidän on istuttava auringossa ainakin 15 minuutin ajan, ennen kuin D-vitamiinin tuotanto alkaa? Ja tämä koskee vain vaaleaihoisia. Jos iho on tummempi, aurinkoaltistusta tarvitaan jopa kuusi kertaa enemmän. Lisäksi New England Journal of Medicine -lehden mukaan pohjoisella pallonpuoliskolla asuvat eivät pysty tuottamaan D-vitamiinia auringosta juuri lainkaan loka- ja maaliskuun välisenä aikana.

D-vitamiinitasoja voi nostaa myös ruoan avulla, mutta tämä lähde riittää vain noin 20 prosenttiin päivittäisistä tarpeistamme. Lisäksi suurin osa nykyään syömästämme ruoasta sisältää liian vähän D-vitamiinia. Se on myös rasvaliukoinen ravintoaine. Mitä enemmän painamme, sitä enemmän D-vitamiinia kehojemme on kulutettava ja tuotettava riittävien tasojen ylläpitämiseksi verenkierrossamme.

Mitä tapahtuu, jos ei saa tarpeeksi D-vitamiinia?

D-vitamiini on olennaisen tärkeä ravintoaine, joka tukee normaalin immuunijärjestelmän toimintaa. Se edistää kalsiumin imeytymistä elimistöön sekä auttaa ylläpitämään luiden terveyttä, lihasten toimintaa, hampaita ja solujen jakautumista. D-vitamiinin puutos on usein huomaamaton tila, jota useimmat meistä eivät edes tiedosta. Kliinisiin oireisiin kuuluu lihasten heikkoutta, luukipua ja murtumia, riisitautia ja luunpehmenemistautia. Yksilöllisten D-vitamiinitarpeidemme ja sen, miten tasot saa pysymään tasaisina, parempi ymmärtäminen voi olla mullistavaa yleisen terveytemme ja hyvinvointimme kannalta. Eikä meidän pitäisi koskaan aliarvioida ulkona liikkumisen vaikutusta. Ulkona vietetty aika lisää mahdollisuuksiamme D-vitamiinin luonnolliseen ja tasaiseen tuotantoon ja ehkäisee sen puutoksesta johtuvia negatiivisia vaikutuksia.

Voiko D-vitamiinin puutetta testata kotona?

Kehomme ovat ainutlaatuisia, ja terveytemme on hyvin henkilökohtainen asia. Tämä pätee erityisesti D-vitamiinitarpeisiimme, koska ne riippuvat yksinomaan siitä, keitä olemme ja missä ja miten asumme, koska nämä tekijät ratkaisevat, miten kehomme reagoivat aurinkoon. Kehojemme tilanteen seuraaminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. D-vitamiinitasojen mittaukseen ja seuraukseen sekä terveysriskien välttämiseen on saatavana työkaluja. D-vitamiinin puutteen yleistyessä maailman väestössä yhä useammat lääkärit ja terveydenhuollon toimijat testaavat nykyään potilaitaan säännöllisesti. Markkinoilla on myös runsaasti kotitestejä D-vitamiinitason mittaukseen niille, joilla ei ole käytössään ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja jotka haluavat olla selvillä – ja vastuussa – omasta terveydestään.

Mihin D-vitamiinitestissä tulisi kiinnittää huomiota?

Varmista, että saat D-vitamiinitilasi luotettavasta lähteestä. Valitse tuotemerkki, joka analysoi kuivaveripisaranäytteesi riippumattomassa ja luottamuksellisessa laboratorioympäristössä. Varmista myös, että saat apua ravinteen saantisi räätälöintiin tarpeisiisi perustuvien henkilökohtaisten suositusten muodossa.

Zinzino on maailmanlaajuinen terveyden ja hyvinvoinnin tuotemerkki, joka on keskittynyt ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon yli kymmenen vuoden ajan. Nykyään yhtiötä pidetään testipohjaisen ravitsemuksen pioneerina, joka pyrkii tarjoamaan ihmisille keinoja ottaa vastuu omasta terveydestään. Sen uusi VitaminD Test on uusin lisäys sen tuotevalikoimaan, joka koostuu täysin luonnollisista ravintolisistä ja kuivaveripisaratesteistä. Jokaisen testin analysoi Vitas Analytical Services, Norjassa toimiva riippumaton GMP-sertifioitu laboratorio ja maailman johtava kuivaveripisaratestaukseen erikoistunut yhtiö. Testaa elimistösi mukavasti kotona, ja ota selvää, hoitaako aurinko tehtävänsä vai onko sinun parannettava tasojasi. Zinzino tarkastelee terveyttäsi kokonaisvaltaisesta näkökulmasta ja tarjoaa käyttöön VitaminD Testin ennen ZinoShine+-valmisteen käytön aloittamista. Se on ainutlaatuinen, D-vitamiinia ja laajakirjoista magnesiumia sisältävä ravintolisä, jonka helposti muokattava annostelu mahdollistaa tasojesi täydentämisen luonnollisesti vegaanisella D3-vitamiinilla, joka on peräisin bioaktiivisesta, luonnosta kerätystä jäkälästä.

d-vitamintest 12.55.45.jpeg

Kuinka kauan D-vitamiinitesti kestää?

Kun tarkistat D-vitamiinitilanteesi Zinzino VitaminD Testin avulla, tuloksesi valmistuvat 20 vuorokauden sisällä, ja ne ovat täysin luottamuksellisesti ja ainoastaan sinun itsesi saatavilla helposti ymmärrettävinä kuvina. Zinzino antaa myös suosituksia siihen, miten voit säätää D-vitamiinitasojasi ja pitää ne optimaalisina ympäri vuoden. Alhaisten D-vitamiinitasojen palauttamiseen ravintolisien avulla kestää yleensä 3–4 kuukautta annoksesta ja yksilöllisestä kunnostasi riippuen. Tasot tulisi testata uudelleen 120 päivän välein sen varmistamiseksi, että ne pysyvät optimaalisella alueella. Zinzino.com-sivustolta saat lisätietoja D-vitamiinitasojen testaamisesta turvallisessa ympäristössä siten, että saat käyttöösi markkinoiden tällä hetkellä tarkimmat tulokset.