Marina Wallenstjerna

Zinzino Independent Partner

Tervetuloa! Olen itsenäinen konsulttisi opastamassa sinua terveysmatkallasi.

+358503010604
puhelu Kopioi
Cart
Shopping cart
Health • tiistai 12. tammikuuta 2021 • 4 min

Valitse yksilölliset ravintolisät

by Zinzino

Sinulta ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että kaikki on nykyään yksilöllistä. Olipa kyse räätälöidyistä Niken tennareista, juuri sinulle suositelluista Netflix-dokumenteista tai laitteista, jotka samanaikaisesti seuraavat, minne menet ja mitä sinulle kuuluu. Puhumattakaan ravintoloista, joiden ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja kaikkiin ruokavalioihin ja -rajoitteisiin. Aikaamme leimaa vahva yksilöllisyyden painotus, ja meistä on tullut tarkkoja ja kokeneita ostajia, jotka eivät enää kelpuuta ”yksi koko sopii kaikille” -tyyppisiä ratkaisuja. Varsinkaan kun on kyse siitä, mitä päästämme elimistöömme.

Kuinka valita sinulle sopivimmat yksilölliset ravintolisät Tämä koskee myös ravintolisiä.

Yksilöllinen ostokokemus on tätä päivää ja trendi, joka on tullut jäädäkseen. Yhdysvalloissa vuonna 2018 tehty tutkimus kuluttajien käyttäytymisestä osoitti, että 80 % ihmisistä ostaa todennäköisemmin tuotteita, joiden markkinoidaan vastaavan heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa1. Tämä uusi suuntaus on ennen kaikkea merkki asenteissa tapahtuneesta muutoksesta. Olemme liian kauan joutuneet kuuntelemaan yleisiä markkinointiviestejä, jotka eivät kosketa meitä, minkä ansiosta meidät on tehokkaasti ohjelmoitu olemaan uskomatta tuotemerkkien käyttämää markkinointikieltä. Suurin osa meistä näkee nykyään välittömästi myyjien mainospuheiden läpi, ja varmistammekin sitä vastoin, että ostamamme tuotteet ovat jonkun sellaisen suosittelemia, jonka mielipiteeseen luotamme ja jonka mielipidettä arvostamme. Olipa suosittelija sitten oma setä, tyttöystävä, suosittu Instagram-profiili, julkisuuden henkilö tai jopa TikTok-luoja.

Suora ja yksilöllinen ostokokemus on tullut jäädäkseen

Nykyään useat eri aloilla toimivat tuotemerkit ovat alkaneet luopua välikätenä toimivista tukku- ja vähittäismyyjistä ja mainostaa – ja myydä – tuotteitaan suoraan meille, arvostetuille asiakkailleen. Nike on yksi johtavista tämän askeleen ottaneista tuotemerkeistä, ja tämä monikansallinen yhtiö kulkeekin (tai pikemminkin juoksee!)2 nyt tämän trendin kärkijoukoissa. Se on alkanut korvata perinteistä ostokokemusta tuomalla yhä useampia tuotteitaan myyntiin omien kanaviensa kautta vähittäismyynnin sijaan.

Tämä ei kuitenkaan ole vain modernin aikamme ilmiö. Yksilöllinen ostosten tekeminen on ollut suoramyynnin perusta jo kauan ennen internetin aikakautta. Suoramyynti on liiketoimintamalli, jota on harjoitettu eri aloilla ja sektoreilla jo yli viidenkymmenen vuoden ajan, ja tällä hetkellä sitä pidetään nopeimmin kasvavana jakelutapana maailmassa3. Sen myös uskotaan olevan hyvää vauhtia kasvamassa merkittävimmäksi tavaksi tehdä ostoksia. Sen salaisuus? Anonyymeistä vähittäismyyntiympäristöistä luopuminen, ja tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen sellaisten myyntiedustajien kautta, jotka toimivat aidolta ja yksilölliseltä tuntuvassa luotetussa yhteisössä. Nykyisessä digitalisaation ajassa tämä sama yksilöllinen palvelu on vieläpä yksinkertaisesti ja helposti jokaisen saatavana verkkokauppaympäristöjen kautta. Tämä suuntaus on erityisen merkittävä terveyden ja hyvinvoinnin alan kannalta, sillä matka kohti hyvinvointia on aina jotain hyvin yksilöllistä.

Mikä tahansa yhdistelmä vitamiineja ei aja asiaa

Meitä pommitetaan markkinointiviesteillä, jotka määrittävät, mitä meidän tulee syödä, jotta saamme pudotettua painoa, tai miten meidän tulee urheilla, jotta olisimme hyvässä kunnossa ja tuntisimme olomme hyväksi. Vaihtoehtoja on häkellyttävän paljon, ja onkin lähes mahdotonta tutustua niihin kaikkiin. Jokaisen kohdalla joudumme kuitenkin pohtimaan seuraavaa kysymystä: ”Onko tällä todellista vaikutusta juuri minun elimistööni?”

Olemme myös yhä lisääntyvissä määrin tietoisia siitä tosiasiasta, ettemme saa modernista ruoasta kaikkia tarvitsemiamme vitamiineja ja kivennäisaineita. Tämän johdosta nykyään on myös alettu kiinnittää erityisen tarkkaa huomiota siihen, mistä ruokamme tulee ja millaista se on ravintosisällöltään, mikä taas on nostanut tietoisen ravitsemuksen konseptin myös yleiseen tietouteen. Lisäravinteiden lisäämisestä henkilökohtaiseen ruokavalioon onkin nykyään tullut normaali jokapäiväinen tapa useille meistä. Mutta koska meidän jokaisen elimistö on erilainen, pelkkä terveyskauppaan sisään astuminen ja minkä tahansa vitamiinipurkin valitseminen ei ole ratkaisu, vaan se saattaa ennemminkin osoittautua vain kalliiksi ja turhaksi kokeiluksi. Ravintolisien täytyy olla oman henkilökohtaisen ruokavaliomme ja omien tapojemme mukaan räätälöityjä ja perustua elämäntavallemme, tarpeillemme ja mieltymyksillemme.

Luonto, tiede ja teknologia yhteistyössä hyväksesi

Nykysuuntaukseen kuuluu, että kaiken mitä kulutamme, tulee palvella yksilöllisiä tarpeitamme, ja tämä pätee myös siihen, mitä laitamme suuhumme. Aivan kuten emme nykyään enää keräänny iltaisin television ääreen katsomaan yhdessä mitä tahansa sieltä sattuu tulemaan, meidän ei myöskään enää tarvitse tyytyä yleisluontoisiin ravintolisiin, joista saattaa olla hyötyä – tai sitten ei. Tämä on yksilöllisen ravitsemuksen aikaa, jossa luonto, tiede ja teknologia yhdessä sanelevat, mitä ravintolisiä kukin meistä tarvitsee yksilöllisellä tasolla oman terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpitämiseksi4. Tämä on terveystrendi, josta on tullut virtuaalinen ja maailmanlaajuinen liike. Se on luonnollinen kehityssuunta jatkuvasti kasvaville terveystietoisille ja erittäin yksilöllisille odotuksillemme, ja se määrittää erittäin hyvin aikaa, jossa elämme.

Testeihin pohjautuvan yksilöllisen ravitsemuksen edelläkävijä

Kuinka siis voimme löytää juuri itsellemme parhaiten sopivan yksilöllisen lähestymistavan ravitsemukseen? Markkinoilla on nykyään tarjolla useita edistyksellisiä ja yksilöllisiä ravitsemussuosituksia, jotka tarjoavat geenitestausta, verinäytteitä ja muita menetelmiä keinona selvittää jokaiselle parhaiten sopiva ruokavalio ja ravitsemusohjeistus. Zinzino on skandinaavinen maailmanlaajuinen suoramyyntiyhtiö, joka on tehnyt tätä jo vuosien ajan. Zinzino on toiminut jo lähes vuosikymmenen ajan uudella farmakologisen ravitsemustieteen alalla, ja yhtiötä pidetäänkin testeihin pohjautuvan ravitsemuksen edelläkävijänä. Zinzino tarjoaa tieteelliseen näyttöön pohjautuvia ravintolisiä, jotka nostavat terveyden ja hyvinvoinnin alan täysin uudelle, yksilölliselle tasolle, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Vaiheittainen yksilöllinen suunnitelma kohti terveempää elämää

Yhtiö on tähän mennessä tehnyt lähes 550 000 tieteellistä verikoetta ihmisille eri puolilla maailmaa ja antanut tutkituille yksilöllisiä tietoja heidän ruokavaliostaan ja omega-6:3-tasapainostaan. Itse tehtävällä BalanceTestillä saatavat yksityiskohtaiset tiedot toimivat lähtökohtana vaiheittaiselle, yksilöllisesti räätälöidylle ravitsemussuunnitelmalle, jonka ansiosta terveempi elämäntapa ei enää ole vain arvailujen varassa. Zinzinon terveysprotokolla räätälöidään jokaisen oman ruokavalion ja elämäntavan pohjalta, ja se sisältää huolella valittuja BalanceOil-tuotteita, jotka tasapainottavat, palauttavat ja tukevat elimistöä hellästi sisältäpäin. Jos haluat liittyä Zinzinon terveysliikkeeseen ja selvittää yksilölliset ravitsemustarpeesi, tämä on juuri oikea paikka aloittaa. Pääset lukemaan kaiken yhtiön testeihin pohjautuvista ravintolisistä ja siitä, miten voit aloittaa oman henkilökohtaisen matkasi kohti terveempää elämää.