Marina Wallenstjerna

Zinzino Independent Partner

Tervetuloa! Olen itsenäinen konsulttisi opastamassa sinua terveysmatkallasi.

+358503010604
puhelu Kopioi
Cart
Shopping cart
Health • keskiviikko 29. maaliskuuta 2023 • 5 min

Onko minun tehtävä veritesti ennen ravintolisien käyttöä?

by Zinzino

Jokainen keho on erilainen. Hyvän terveyden saavuttamiseen ei ole yhtä ainoaa sääntöä. Terveydentilaan vaikuttavat niin elämäntyyli kuin ravitsemus ja perintötekijätkin.

Tarpeet vaihtelevat vuoden mittaan ja eri elämänvaiheissa. Yksilöllisessä ravitsemuksessa ei tarvitse arvailla, kuinka elämää eletään hyvin – näin sinulla on valmiudet tehdä terveytesi eteen valistuneita, kauaskantoisia päätöksiä.

Kansainvälisen terveys- ja hyvinvointibrändi Zinzinon BalanceTest on luottamuksellinen, anonyymi ja tieteeseen pohjautuva kuivaveripisaratesti, jonka voit tehdä helposti ja mukavasti kotona. Se on yksinkertainen ja tehokas tapa selvittää tärkeiden rasvojen tasot ja nykyinen omega-6:3-suhteesi, ja voit räätälöidä ravintolisätarpeesi sen mukaan. Tee testi uudelleen neljän kuukauden välein, jotta voit verrata tilaasi ravintolisien käytön aloittamista ennen ja aloittamisen jälkeen, seurata edistymistäsi ja saada kirjalliset todisteet siitä, että ravintolisät vaikuttavat elimistöön.

Mikä on BalanceTest?

Kattava veritesti ainutlaatuisen rasvahappoprofiilisi kartoittamiseksi on fiksu tapa saada selville nykyinen terveydentilasi ja se, kuinka valintasi siihen vaikuttavat. BalanceTest-testi mittaa verestä 11 rasvahapon tasot, mukaan lukien tärkeiden omega-3-rasvahappojen tasot, ja kartoittaa omega-6:3-suhteen kuudella eri terveysmittarilla – ja antaa näin kuvan ravitsemuksellisista tarpeistasi.

Testin tekeminen vie vain muutaman minuutin, analyysin suorittaa itsenäinen analyysilaboratorio, ja saat tuloksesi kolmessa viikossa. Sen lisäksi, että saat raportista tärkeää tietoa ruokavaliosi omega-6:3-tasapainosta, se kertoo myös elimistösi omega-3-indeksin, suojauksen tason arvon, solukalvon juoksevuuden ja mielen vahvuuden. Saat yksityiskohtaisia, yksilöllisiä suosituksia siitä, kuinka voit saavuttaa paremman tasapainon elämässä ruokavalion ja liikunnan avulla. Käytä testituloksia terveysmatkasi viitearvona, jota voit hyödyntää palauttaaksesi elimistösi tasapainoon laadukkaiden omega-ravintolisien, kuten BalanceOil+:n, avulla. EFSA on hyväksynyt ravintolisille 18 terveysväittämää liittyen siihen, kuinka ne edistävät aivojen, sydämen ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Nykyään omega-3-ravintolisiä käyttää 500 miljoonaa ihmistä, ja Zinzinon rasvahappotasoja mittaavien kuivaveripisaranäytteiden tietokanta on yksi maailman suurimmista. BalanceTestin tehneistä 97 prosenttia havaitsee, että heidän omega-6:3-suhteensa on epätasapainossa, kunnes he alkavat käyttää BalanceOil+:aa tai vaihtavat siihen.

Mitä testataan?

BalanceTest antaa tarkat lukemat veren 11 rasvahapon tasosta. Näitä ovat palmitiinihappo (PA), steariinihappo (SA), oleiinihappo (OA), linolihappo (LA), alfalinoleenihappo (ALA), gammalinoleenihappo (GLA), dihomo-gammalinoleenihappo (DHGLA), arakidonihappo (AA), eikosapentaeenihappo (EPA), dokosapentaeenihappo (DPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA).

man-taking-blood-test.jpeg

Kuinka voit valmistautua BalanceTestiin?

Voit tehdä BalanceTestin missä tahansa ja milloin tahansa, sillä sitä varten ei tarvitse paastota. Kun teet testin uudelleen, pyri optimoimaan tulokset tekemällä se samoissa olosuhteissa kuin ensimmäisellä kerralla. Testin tekemiseen kuluu vain muutama minuutti, ja intuitiivisia ohjeita on helppo noudattaa. Varmista, että luet ne huolellisesti alusta loppuun, ennen kuin aloitat.

Valitse sinulle paras aika BalanceTestin suorittamiseen. Pese kätesi ja valitse, mistä sormenpäästä teet testin. Puhdista sormenpää hyvin mukana tulevalla alkoholipyyhkeellä. Pistä lansetti sormeen ja anna muutaman veripisaran pudota suodatinpaperille. Anna veripisaroiden kuivua kymmenen minuuttia ennen näytekortin sulkemista. Ota valokuva yksilöllisestä testitunnuksestasi ja rekisteröi se anonyymisti verkossa ennen kuin lähetät näytteesi postitse. Lisätietoa Zinzinon omega-3-veritestipakkauksen käsittelyprosessista saat osoitteesta zinzinotest.com.

Tulosten tulkinta

Saat 10–21 päivän kuluttua tekstiviestin, jossa kerrotaan, että luottamuksellisesti käsitelty verinäytteesi on analysoitu, minkä jälkeen voit kirjautua profiiliisi osoitteessa zinzinotest.com nähdäksesi tulokset. Tuloksesi esitetään helposti ymmärrettävässä muodossa kaavioiden, prosenttilukujen ja värikoodien avulla. Muista, että terveydentila muuttuu, joten pysyäksesi selvillä kulloisestakin tilastasi on testi tehtävä uudelleen 120 päivän kuluttua. Tämä on se aika, joka verisoluilta kuluu uusiutumiseen.

Testiraportti sisältää yksilöllisiä suosituksia ja ohjeita siitä, kuinka voit palauttaa tärkeän omega-6:3-tasapainon elimistössäsi ja aloittaa matkan kohti parempaa terveyttä. Saat myös täsmäohjeita ravitsemukseen, kuten tietoa siitä, mitä omega-3-rasvahappoja sisältäviä ruokia sinun pitäisi syödä enemmän ja kuinka voit vähentää omega-6-rasvahappojen saantiasi. Käytä ruokaehdotuksia apunasi ravitsemuksellisissa valinnoissa ja käytä lisäksi päivittäin BalanceOil+-ravintolisää.

man-reading-customer-offer.jpeg

Mikä on Vitamin D Test?

Vitamin D Test on toinen kotona tehtävä kuivaveripisaratesti, joka sisältyy Zinzinon tieteelliseen ja yksilölliseen testivalikoimaan. Sen avulla voit seurata ”aurinkovitamiinin” tasoja elimistössäsi koko vuoden ja selvittää, tarvitsetko ravitsemuksellista tukea D-vitamiinitasojesi parantamiseen.

Henkilökohtainen D-vitamiinitasosi muuttuu koko ajan elämäntyylin muutosten ja kausivaihtelujen mukana. Testaa tasosi neljän kuukauden välein, varsinkin jos asut kylmällä seudulla, missä on pitkät talvet. Vitamin D Testin avulla on helppo ylläpitää optimaalisia tasoja.

Mitä testataan?

D-vitamiinitasoja mittaavassa veripisaratestissä kartoitetaan, millaiset D-vitamiinitasot elimistö saa ruuasta, ravintolisistä ja iholla tapahtuvasta synteesistä. Sen avulla selvitetään, ovatko tasot liian korkeat, juuri sopivat vai liian matalat. D-vitamiinitasojen selvittämiseen on useita tapoja, mutta tarkin menetelmä on 25-hydroksivitamiini D -testi. Siinä mitataan veren 25(OH)D, jota kutsutaan myös kalsidioliksi. D-vitamiinin on käytävä läpi useita muutosprosesseja ennen kuin elimistö voi käyttää sitä, ja kalsidioli on se kemikaali, joksi elimistö D-vitamiinin ensimmäisenä muuttaa sen saapuessa maksaan.

Miksi minun on tehtävä testi?

Arviolta yli miljardi ihmistä maailmanlaajuisesti kärsii D-vitamiinin puutteesta*. Tämä ravintoaine edistää immuunijärjestelmän, luiden, nivelten, lihasten ja hampaiden pysymistä normaaleina. Jopa 80 prosenttia elimistöön imeytyvästä D-vitamiinista saadaan auringosta, joten ulkona vietettyä aikaa on tärkeää miettiä – onhan aurinko luonnollinen D-vitamiinin lähde. Elämäntyyli, ikä, vaatetus, aurinkosuojatottumukset, ihotyyppi ja jopa asuinpaikka voivat heikentää elimistön kykyä valmistaa D-vitamiinia auringon avulla.

Talvikuukausien aikana elimistö ei pysty valmistamaan D-vitamiinia auringon avulla, ja tuolloin meidän on pidettävä D-vitamiinitasoja yllä ruuan tai ravintolisien avulla. Aivan kuten elimistön rasvahappoprofiili, ovat myös D-vitamiinitarpeet yksilöllisiä. D-vitamiinitestauksen avulla tasoja on helppo seurata, ja ZinoShine+:n avulla niitä on helppo säätää luonnollisesti – se on luontainen ravintolisä, jossa yhdistyvät luonnosta kerätystä jäkälästä saatu vegaaninen D3-vitamiini, vitamiinin bioaktiivisin muoto, ja laajakirjoinen magnesium.

Kuinka valmistaudun Vitamin D Testiin?

Kotona tehtävä D-vitamiinitesti ei vaadi erityisvalmisteluja. Sitä varten ei tarvitse paastota. Pakkauksen mukana tulee helposti noudatettavat vaiheittain etenevät ohjeet, ja testin tekeminen kestää vain muutaman minuutin. Testissä sinun tulee ottaa valokuva yksilöllisestä testitunnuksestasi, pestä kätesi, stimuloida verenkiertoa käsivarsia liikuttelemalla ja asettaa lansetti sormenpäähän. Sitten suodatinpaperin ympyrä täytetään veripisaroilla ja näytekortin annetaan kuivua vähintään kymmenen minuuttia.

Lue kaikki ohjeet ennen kuin käytät Vitamin D Test -pakkausta. Lisätietoa saat sivustolta zinzinotest.com.

*Lähde: tutkimusnäyttöön perustuva kliininen arvio, joka on julkaistu New England Journal of Medicine -lehdessä.