Cart
Shopping cart
Health • tiistai 31. elokuuta 2021 • 3 min

Onko lisäravinteista haittaa?

by Zinzino

Nykyajan ruokavalioista puuttuu paljon ravinteita ja sen vuoksi monet käyttävätkin ravintolisiä. Tämä yhdistyy laajaan tiedon puutteeseen optimaalisen fyysisen terveyden ylläpitoon tarvittavista vitamiinien ja kivennäisaineiden määristä. Ravintolisiä on otettava oikein, johdonmukaisesti ja tasapainossa elimistön, sen rakenteen, elämäntyylin ja muiden henkilökohtaisten tekijöiden kanssa.

Kaikkien ravinteidesi saaminen suoraan purkista on helppoa, mutta onko lisäravinteilla haittoja? Tiedon puute on suurin ongelma. Kaikille vitamiineille ja kivennäisaineille on olemassa päivittäiset suositukset ja enimmäismäärät, jotka vaihtelevat maittain. Niitä on kuitenkin vaikea muistaa. Ravintolisien käyttöä ja kätevyyttä ei kuitenkaan voi kieltää. Kun itse huolellisesti luet asiasta päätelläksesi, mitä ravintoaineita ja missä annoksissa kehosi tarvitsee, sinun ei tarvitse olla huolissasi lisäravinteiden haittavaikutuksista.

Luonnolliset ravintolisät täydentävät (eivät korvaa) Välimeren ruokavaliota.

Hyvinvoinnin kannalta ei ole olemassa pikaratkaisuja (vaikka kulttuurimme haluaisikin meidän uskovan toisin). Ravintolisät ovat nimensä kaltaisia, ne on tarkoitettu ravinnon lisiksi. Hyvän terveydentilan ylläpitämistä varten on tärkeää omaksua eri strategioita ruokavaliota varten. Valitessasi ravintolisää varmista, että valitset tuotteita, jotka on tehty luonnollisista ainesosista, jotka pohjautuvat tieteelliseen tutkimukseen ja jotka tarjoavat todistettuja terveyshyötyjä ja positiivisia vaikutuksia. Näin vältät lisäravinteiden haitat. Yrityksen ja erehdyksen kautta eteneminen voi muutoin tulla hyvin kalliiksi. Sekä keho että lompakko kiittävät, jos paneudut asiaan ensin.

fish-veggies.jpeg

Tutki ainesosalistaa

Voidaksesi päätellä tuotteen laadun, katso tuotteen aineosia. Ota tavaksi kysyä ”Miksi”? Miksi se antaa enemmän energiaa? Miksi se edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa? Miksi se tukee luuston ja nivelten toimintaa? Miksi se auttaa kudosten kasvua ja korjautumista? Anna itsellesi lisäaikaa päätöksenteossa voidaksesi vastata näihin kysymyksiin ja löytääksesi tarvitsemasi tuotteet.

Esimerkiksi Xtend+ on valmistettu huolellisesti valituista, luonnollisista ainesosista, jotka sisältävät 145 EFSA:n hyväksymää terveyshyötyä. 1-3, 1-6 -beetaglukaanien, jotka on saatu erityisten leivontahiivakantojen erittäin hyvin puhdistetuista soluseinistä, on todistettu parantavan immuunijärjestelmää.

Muista että ravintolisän valinnassa vähemmän on enemmän. Tuotteessa tulee olla terveellinen määrä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka on hankittu yhdestä tuotteesta ravintolisien liiallisen saamisen välttämiseksi. BalanceOil+ on hyvä esimerkki luonnollisesta ravintolisästä, jossa on yli 15 EFSA:n hyväksymää terveyshyötyä yhdessä tuotteessa.

Kuinka tiedän, onko ravintolisä testattu ja turvallinen käyttää?

Etsi tuotemerkinnöistä alkuperältään valvottuja, täysin luonnollisia ainesosia, sekä ravintolisiä, joissa on lisähyväksyntiä kuten GMO-vapaa, ketoystävällinen ja myrkytön. Me kaikki elämme samalla planeetalla ja meidän kaikkien täytyy tehdä oma osamme kestävämmän tulevaisuuden hyväksi.

Räätälöi tuote omaan päiväannokseesi ja testaa se

Paras lähestymistapa on valita luonnollisia ravintolisiä, jotka tuntuvat oikeilta ja toimivat kehoasi varten. Me kaikki olemme erilaisia, ja ravintolisän imeytymistaso elimistössä liittyy paljolti yksilöllisiin tekijöihin, kuten painoon, vatsahappoihin, geenityyppeihin ja jopa tiettyihin allergioihin. Tutki pakkauksen päivittäistä saantisuositusta ja valitse tuote, jossa on mukana painoperusteinen kaavio annostelun oppaaksi. Tai, jos mahdollista: Valitse tuotemerkki, joka tarjoaa myös henkilökohtaisia verikokeita saadaksesi kirjalliset todisteet siitä, että ravintolisät tekevät tehtävänsä. Valitse verikoe, jonka tekee itsenäinen taho ja joka perustuu tarkkaan tieteelliseen analyysiin, kuten Zinzino BalanceTest.

Siirtyessäsi elämänvaiheesta toiseen, esimerkiksi raskauteen, ravintotarpeesi muuttuvat. Kuuntele aina kehoasi, jotta voit tehdä voimaantuneita päätöksiä fyysisen terveytesi tueksi.

*Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei ole arvioinut näitä väittämiä. Tämä tuote ei ole tarkoitettu sairauksien diagnosointiin, hoitoon, parantamiseen tai ehkäisemiseen.