Vår webbplats har upptäckt att du använder en föråldrad webbläsare som hindrar dig från att komma åt vissa funktioner. Klicka för mer information.
Cart
Din varukorg

FORSKNING OCH PRODUKTUTVECKLING FÖR ETT HÄLSOSAMT LIV

Originalartikel
Ladda ner PDF

Zinzino har sedan starten 2005 expanderat fort. Företaget, som har sin bas i Göteborg, fortsätter växa fort och har som mål att förbättra hälsan och välmåendet hos minst en miljon kunder innan 2020. Zinzino nådde just ett viktigt delmål - 100 000 kunder.

En balanserad kost är nyckeln till ett långt och hälsosamt liv. Att omega-3-oljor från fisk är ett av de bästa kosttillskotten för att hålla kroppen i balans har varit känt länge. Men de senaste decenniernas diet har radikalt förändrat både balansen i kosten och i våra kroppar.

För att skapa den rätta balansen av essentiella fettsyror har Zinzino tagit fram en smart lösning. I konceptet ingår produkten BalanceTest, ett test som gör det enkelt för kunderna att säkerställa att de har en balans av de essentiella fettsyrorna. BalanceTest är utvecklat i samarbete med BioActive Food AS i Norge. Det är enkelt att ta testet hemma och skickas sedan för analys på ett certifierat laboratorium. Testresultaten visar kunderna exakt vilka nivåer de har i kroppen. Kunden kan då anpassa intaget av omega-3 efter sitt testresultat, säger Dag Bergheim Pettersen, VD på Zinzino. Som ett komplement till testet erbjuder Zinzino flera olika produkter, fortsätter han. Det finns både olja och kapslar som hjälper konsumenten att nå de rekommenderade nivåerna av fettsyrebalans.

Företaget anser att aktiv produktutveckling är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för tillväxt och expansion. Zinzinos senaste innovation BalanceOil AquaX är unik - en olja som blandas med vatten. Oljan löses upp när den blandas i vatten och ger då en god dryck med citronsmak. Drycken känns inte oljig och har ingen konstig eftersmak. Detta är ett stort genombrott och något vi är väldigt stolta över. Vi har utvecklat en produkt som är lätt att använda och kan bidra till att stärka immunförsvaret. Det faktum att vi lyckades ta fram en metod som gör att olja kan blandas med vatten är oerhört spännande. Nu ser vi fram emot att se vad den här tekniken kan öppna för dörrar för oss i framtida utveckling, säger Dag Bergheim Pettersen.

Förra sommaren öppnade Zinzino upp för försäljning i ytterligare 19 länder. Tack vare att Zinzino bedriver egen forskning och produktutveckling, samt har egna produktionsfaciliteter är det enkelt att säkerställa en hög kvalitet på alla nivåer och samtidigt hålla ner produktionskostnaderna. - Vår potentiella marknad är enorm. Med de produkterna som vi har i vår portfölj är jag säker på att vi kommer att nå våra mål. Våra kunder och partners ska känna att vi utvecklas snabbt och har de bästa produkterna, sammanfattar Dag Bergheim Pettersen.

Om Zinzino
Företaget marknadsför och säljer två produktlinjer: Zinzino Health som fokuserar på långsiktig hälsa och Zinzino Coffee som består av espressomaskiner och tillbehör. Zinzino är representerat i alla EU-länder, Norge, USA, Kanada och på Island - totalt finns Zinzino i 33 länder. Zinzino-koncernen har över 100 anställda, varav 70 arbetar på huvudkontoret i Göteborg. Zinzino har expanderat fort sen starten 2005. Företaget, som har sin bas i Göteborg, fortsätter växa fort och har som mål att förbättra hälsan och välmåendet hos minst en miljon kunder innan 2020. Zinzino nådde just ett viktigt delmål - 100 000 kunder.

Originalartikel
Ladda ner PDF