Cart
Shopping cart
Health • vrijdag 1 september 2023 • 4 min

Gezondheid in het vroege leven Groei en Ontwikkeling

per Zinzino

Elk aspect van de gezondheid in het vroege leven kan de groei en ontwikkeling op de lange termijn van een kind beïnvloeden. Echter, stressoren voor de gezondheid van kinderen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan extreme hitte of luchtvervuiling, die de wens van een ouder voor een goede gezondheid in het vroege leven compliceren en daardoor de groei en ontwikkeling van een jong kind in gevaar brengen.

Voeding en de ontwikkeling van kinderen

Voeding speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen voor wat betreft bescherming tegen stressoren. Goede voeding helpt kinderen om een sterk immuunsysteem te ontwikkelen, zodat ze geen lichamelijke activiteiten of sociale stimulatie hoeven te missen. Voeding die met zorg gekozen is voor de ontwikkeling van kinderen, is essentieel voor de gezondheid in het vroege leven om de energie te produceren die kinderen nodig hebben om te focussen en creatief te zijn.

Waarom is de voeding van kinderen van belang voor hun ontwikkeling?

De voedingsontwikkeling van kinderen is van belang voor de groei in hun vroege leven en algehele ontwikkeling omdat het de fundering voor het lichaam vormt voor gezondheid en mentale activiteit als volwassenen. Het dieet van een kind, en de voedingswaarde van dat voedsel, is van invloed op hun energieniveaus en heeft daardoor een rechtstreekse impact op hun mogelijkheden om deel te nemen aan sport, school en buitenschoolse activiteiten. Elk aspect van de pediatrische ontwikkeling, inclusief de voeding van kinderen en de ontwikkeling van hun lichamen, draagt bij aan een keur van pediatrische gezondheidservaringen.

Ontwikkelingsfases van de hersenen en mijlpalen

De ontwikkeling van de hersenen van kinderen gebeurt in fases en mijlpalen worden gemarkeerd door nieuwe vaardigheden en onafhankelijkheid gedurende elke fase. Het brein van een zuigeling stelt hem in staat om overeind te zitten, naarmate spieren en coördinatie zich ontwikkelen. Wanneer baby’s beginnen te brabbelen en te communiceren, stelt de ontwikkeling van hun hersenen hen in staat om te beginnen gebaren en geluiden te begrijpen. Het brein van een kleuter is ontwikkeld genoeg om te beginnen met lopen, klimmen en zelfs dansen. Sommige gaan tekenen en leren om kunst te maken. Tegen de schoolgaande leeftijd geven de motorische vaardigheden van kinderen een verfijnde ontwikkeling van de hersenen aan en kunnen zij aan sport gaan doen en zichzelf zelf gaan aankleden. Wanneer ze deze mijlpalen bereiken beginnen de hersenen van kinderen een bewustzijn te krijgen, naarmate zij zichzelf en de wereld om hen heen leren begrijpen tijdens elke fase van de ontwikkeling van de hersenen.

3kids-development.png

Voeding voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen

Tijdens elke fase van de ontwikkeling van gezonde hersenen vragen we waarom de voeding van kinderen van belang is en hoe wij kunnen helpen om hen de hersenkracht te geven om een nieuwe fase qua expressie en coördinatie te bereiken. Kinderen gebruiken elke cel in hun lichaam om een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen. Door duidelijke keuzes te maken met betrekking tot voeding kunnen ouders op actieve wijze bijdragen aan de gezondheid in het vroege leven van hun kind en nog specifieker aan de ontwikkeling van de hersenen van hun kind. Voedsel dat kinderen willen, zoals snoep vol suiker of gefrituurde maar zo vullende koolhydraten, kan een groot deel vormen van het voedsel dat kinderen binnenkrijgen. Het gebrek aan voedingswaarde betekent echter dat de energie die dat kind heeft na een aanvankelijke suikerpiek zal instorten. Eerder dan zich aanpassen aan de pieken en dalen die verwerkt voedsel stimuleren in het lichaam, zullen goede voedingsstoffen de ontwikkeling van de hersenen gestaag ondersteunen en deze versterken door weerbare en gezonde hersenen te ontwikkelen. Net zoals professionele atleten die jaren besteden aan het bereiken van topprestaties, helpt goede voeding de ontwikkeling van de hersenen van kinderen om op de lange termijn een optimale hersenkracht te ontwikkelen.

Ontwikkeling van het gezichtsvermogen in de vroege jeugd

Waar liggen de grootste kansen voor de ontwikkeling van gezonde hersenen? Slechte gewoontes vroeg in de jeugd kan de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen belemmeren. Kinderen hebben een goed gezichtsvermogen nodig om te navigeren in de informatieve en fysieke wereld. Met overal schermen, en de altijd aanwezige verleiding om gedurende langere periodes aaneen te kijken, zijn gezichtsproblemen moeilijk te vermijden en daardoor een bedreiging van de gezondheid in de vroege jaren. Kortom, des te langer de ontwikkeling van gezonde hersenen en een goed gezichtsvermogen tijdens de jeugd beschermd wordt tegen te veel prikkels en spanning, des te beter. Het resultaat zal zijn dat het gezichtsvermogen van kinderen goed zal blijven tijdens hun jeugd en gedurende een groot deel van hun volwassen leven.

Hoe de voeding van kinderen de ontwikkeling van hun ogen en gezichtsvermogen helpt

Hoe kan de voedingsontwikkeling van kinderen hun gezichtsvermogen helpen? Vitamine C en E dragen bij aan het herstel van oogweefsel en kan infecties voorkomen. Omega-3 vetzuren zullen droge ogen voorkomen, hetgeen oncomfortabel kan zijn. . Vitamine A helpt eveneens om droge ogen tegen te gaan maar ook nachtblindheid. Aangezien overgewicht en hypertensie verband houden met gezichtsaandoeningen bij kinderen kan hun voedingsontwikkeling helpen deze aandoeningen te voorkomen en zelfs de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen van kinderen bevorderen. Fruit, groenten en eenvoudige eiwitten zijn belangrijke bronnen van de voedingsontwikkeling van kinderen, maar veel kinderen vermijden het eten van vis. Vis is een belangrijke bron van Omega-3, dus is Zinzino’s BalanceOil Tutti Frutti een makkelijke en lekkere manier om de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen te bevorderen1. Gelet op alles wat er voor nodig is om het welzijn van kinderen te ondersteunen is het een opluchting om te weten dat de Tutti Frutti-smaak van de Omega-3 BalanceOil de essentiële voedingsstoffen heeft die nodig zijn voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen.

Alhoewel het een uitdaging is om een goede gezondheid en ontwikkeling van de hersenen te garanderen in het vroege leven, zijn de juiste middelen beschikbaar om de geschikte voeding voor de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. De hersenen en het lichaam zijn met elkaar verbonden: de groei en het welzijn in het vroege leven zijn van uiterst belang voor de algehele gezondheid van kinderen. De juiste voeding garanderen voor uw kind nu zal resulteren in voordelen op de lange termijnen die zich uit zal blijven betalen. BalanceOil Tutti Frutti ondersteunt de pogingen van ouders om alles te doen voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen van hun kind2 en de ontwikkeling van hun algehele fysiek3 en gezichtsvermogen4.

1. EFSA, Docosahexaenoic acid (DHA

Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) draagt de inname door de moeder van docosahexaeenzuur (DHA) bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen, in art.14(1)(b) – EG-verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims. Informatie moet worden verstrekt aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor Omega-3-vetzuren voor volwassenen, dat wil zeggen 250 mg DHA en EPA. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel dat een dagelijkse inname biedt van ten minste 200 mg DHA.

2. EFSA, Essential fatty acids

Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) zijn essentiële vetzuren nodig voor een normale groei en ontwikkeling bij kinderen, in art.14(1)(b) – EG-verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims. Informatie aan de consument dat het gunstige effect wordt verkregen door een dagelijkse inname van 2 g α-linolzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g van linolzuur (LA).

3. DHA contributes to the maintenance of normal vision

DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel dat ten minste 40 mg DHA per 100 g en per 100 kcal bevat. Om de claim te dragen, moet informatie worden verstrekt aan de consument dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Inname van docosahexaeenzuur (DHA) draagt bij aan de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden. Informatie moet worden verstrekt aan de consument dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 100 mg DHA. Wanneer de claim wordt gebruikt voor opvolgzuigelingenvoeding moet het voedsel ten minste 0,3% van de totale vetzuren zoals DHA bevatten.

4. EFSA, Docosahexaenoic acid (DHA) maternal intake contributes to the normal brain development of the foetus

Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) draagt de inname door de moeder van docosahexaeenzuur (DHA) bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen, in art.14(1)(b) – EG-verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims. Informatie moet worden verstrekt aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor Omega-3-vetzuren voor volwassenen, dat wil zeggen 250 mg DHA en EPA. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel dat een dagelijkse inname biedt van ten minste 200 mg DHA.