Cart
Shopping cart
Health • vrijdag 27 augustus 2021 • 3 min

Voedingssupplementen gemaakt uit de natuur, bewezen door de wetenschap

per Zinzino

Moderne diëten missen veel voedingsstoffen, waardoor veel van ons supplementen gebruiken. Dit gaat gepaard met een gebrek aan wijdverspreide educatie over de hoeveelheid vitamines en mineralen die we daadwerkelijk nodig hebben om een optimale fysieke gezondheid te behouden. Supplementen moeten correct, consequent en in balans worden ingenomen met uw lichaam, de samenstelling, uw levensstijl en andere persoonlijke factoren.

Al uw voedingsstoffen rechtstreeks uit een pil halen is eenvoudig, maar wat zijn de risico’s van het nemen van voedingssupplementen? Een gebrek aan educatie is het grootste probleem. Er zijn dagelijkse suggesties en een maximum voor elke vitamine en mineraal die variëren van land tot land. Het probleem is dat ze moeilijk te onthouden zijn. Het gebruik en gemak van voedingssupplementen kan echter niet ontkend worden. En u kunt angsten over of ze slecht voor u zijn wegnemen door gedegen onderzoek te doen om precies te leren wat en hoeveel uw lichaam nodig heeft.

Natuurlijke voedingssupplementen, om een mediterraans dieet aan te vullen (en niet te vervangen).

Als het gaat over welzijn, zijn er geen snelle oplossingen (ondanks dat wij in onze cultuur dat wel geloven). Supplementen zijn precies dat, aanvullend. Om een goede gezondheid te houden, is het belangrijk om een combinatie van strategieën op te nemen in uw diëten. Wanneer u kiest welke voedingssupplementen u gaat innemen, zorg dan dat u producten kiest die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en die bewezen gunstige effecten hebben op uw gezondheid die een verschil zullen maken. Dit kan anders een zeer dure onderneming vol mislukte experimenten worden. Zowel uw lichaam als uw portemonnee zullen u dankbaar zijn als u eerst onderzoek verricht.

fish-veggies.jpeg

Bekijk de lijst met ingrediënten

Om u te helpen de integriteit van een product te ontleden, draait u deze om en bekijkt u de ingrediënten. Maak er een gewoonte van om te vragen “waarom”. Waarom geeft het mij meer energie? Waarom draagt het bij aan een normaal immuunsysteem? Waarom ondersteunt het het normaal functioneren van botten en gewrichten? Waarom helpt het weefsel te groeien en te herstellen? Geef uzelf extra tijd voor de besluitvorming, om deze vragen te beantwoorden en vind producten die alle vakjes afvinken.

Xtend+ is bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam verkregen, natuurlijke ingrediënten met 145 door de EFSA goedgekeurde gezondheidsvoordelen. 1-3, 1-6 bèta-glucanen, verkregen uit de celwanden van hoog gezuiverde, gepatenteerde soorten van bakkersgist, waarvan bewezen is dat ze het immuunsysteem versterken.

Onthoud dat meer zeker niet altijd beter of fijner is wanneer het gaat om het kiezen van supplementen. Het product zou een gezonde hoeveelheid vitamines en mineralen moeten combineren, verkregen uit één product om overbelasting door een supplement te voorkomen. BalanceOil+ is een goed voorbeeld van een natuurlijk voedingssupplement met ruim 15 door de EFSA goedgekeurde gezondheidsbaten in een product.

Hoe kunt u weten of het supplement getest en veilig voor gebruik is?

Behalve zoeken naar duurzaam verkregen, volledig natuurlijke ingrediënten op het etiket kunt u ook zoeken naar supplementen met extra goedkeuringszegels, zoals GMO-vrij, ketogeenvriendelijjk en toxinevrij. We leven allemaal op één planeet en iedereen moet bijdragen aan een duurzame toekomst.

Probeer de dagelijkse hoeveelheid die bij u past en test het product.

De beste aanpak is om natuurlijke voedingssupplementen te kiezen die goed voelen en die werken voor uw lichaam. Iedereen is anders en de mate waarin uw lichaam het supplement opneemt, heeft alles te maken met individuele factoren zoals uw gewicht, maagzuur, soort genen en zelfs bepaalde allergieën. Kijk naar de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op de verpakking en kies er een die een gewichtstabel bevat om u te helpen. Nog beter: Kies een merk dat ook persoonlijke bloedtesten aanbiedt, met schriftelijk bewijs dat de supplementen ook echt resultaat bieden. Zorg ervoor dat u een test kiest die onafhankelijk wordt beheerd en die is gebaseerd op een nauwkeurige en wetenschappelijke analyse, zoals de Zinzino BalanceTest.

Wanneer u een andere levensfase begint, zoals zwangerschap, zullen uw voedingsbehoeften veranderen. Luister altijd naar uw lichaam om goede beslissingen te nemen die uw fysieke gezondheid ondersteunen.

*Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de ‘Food and Drug Administration’. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.