Our website have detected that you are using an outdated browser that will prevent you from accessing certain features. Klik voor meer info.
Cart
Uw winkelwagen

OPTIMALE GEZONDHEID

Original Article
Download PDF

Teveel omega 6 en te weinig omega 3 in ons dieet kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Een evenwichtige inname van deze essentiële vetzuren is echter behoorlijk lastig. Zinzino is daarom met een oplossing gekomen. Door het Balance initiatief, een partnership tussen Zinzino en het Noorse BioActive Foods, komen klanten op eenvoudige wijze te weten, van welke vetzuren ze meer of juist minder nodig hebben. Het BalanceTest pakket bevat een thuistest, die voor analyse naar een gecertificeerd laboratorium wordt opgestuurd. Zodra de testresultaten binnen zijn, kan de klant precies zien wat de vetzuurverhoudingen zijn en de inname van omega 3 en -6 daarop aanpassen. Zinzino biedt, ter ondersteuning van deze test, een compleet assortiment aan aanvullende producten, zoals oliën en capsules, om consumenten te helpen de vetzuurbalans in hun lichaam weer te herstellen.

Volgens Dag Pettersen, CEO bij Zinzino, blijkt de test enorm populair op de Noord-Europese en Amerikaanse markten. “De test verandert echt het leven van mensen. Het is wonderbaarlijk. Tot nu toe hebben we de omega 3 en - 6 niveaus van ongeveer 145.000 mensen geanalyseerd. Nu we een database hebben met die informatie, weten we precies hoe de cijfers van land tot land en per markt verschillen. Deze informatie helpt ons bij de verdere ontwikkeling van ondersteunende producten per geografisch gebied.“ Bij de oprichting van Zinzino in 2005 was het motto `te streven naar een gezond en welvarend leven voor iedereen.‘ De kernproducten worden in eigen huis, het hoofdkantoor in Zweden, ontwikkeld en zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd

om de inname van essentiële vetzuren te bevorderen. Het distributiemodel maakt gebruik van de direct sales benadering, wat de verkoop extra persoonlijk maakt. Klanten krijgen één op één, in een groepsbijeenkomst of tijdens een home-party meer informatie over Zinzino. Gedurende het afgelopen decennium is Zinzino erin geslaagd, een solide netwerk van onafhankelijke partners op te bouwen om haar bereik uit te breiden en zoveel mogelijk mensen te informeren over de producten die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Dag Pettersen heeft het bedrijf, waar hij inmiddels al meer dan vijf jaar werkt, een enorme groei zien doormaken. “Het was een geweldige ervaring“, aldus Dag.

“Er zijn heel veel snelgroeiende bedrijven, maar ik ben heel blij dat onze groei ook altijd duurzaam was. We kunnen onze aandeelhouders terugbetalen én blijven investeren in de toekomst. Tegenwoordig hebben we onze eigen fabriek en ontwikkelen we onze eigen producten, terwijl we in het verleden optraden als resellers voor andere bedrijven. Ik vind het fantastisch om de huidige positieve koers voort te zetten; het is een van de fundamenten van onze organisatie. Groei zit in ons DNA en heeft als voordeel, dat we betere prijzen kunnen bieden en op grotere schaal kunnen werken.“ Zinzino richt zich momenteel op geografische uitbreiding en de ontwikkeling van nieuwe producten. “We zijn bezig om onze plannen op dit gebied te verwezenlijken, ter voorbereiding op het succes in de toekomst“, aldus Dag. “We moeten groeien en doen er alles aan om dat te realiseren.“ Drie jaar geleden startte Zinzino in de VS en eerder dit jaar in Duitsland. Dat was een heel goed begin. De volgende stap is een vertegenwoordiging in alle landen binnen de Europese Unie. Dit betekent een toevoeging van 18 landen aan de huidige 14 landen, waar we al actief zijn.


"Productontwikkeling is een van onze andere speerpunten. Onze nieuwste innovatie is een olie van, van vis afkomstige, essentiële vetzuren, die vermengd is met water en naar citroen smaakt. Deze olie heeft absoluut geen visachtige nasmaak. Dit is een volgend hoogtepunt voor ons; het is een geweldige doorbraak en daar zijn we heel trots op". Dag zegt dat hij Research & Development (R&D) geweldig vindt. Hij erkent het belang van adequate training en opleiding van zijn team en de direct sales partners, zodat zij de meest optimale producten aan klanten kunnen leveren. “Het is een complex onderdeel van de business en vereist daarom alle aandacht“, merkt hij op. “We moeten prioriteiten stellen aan trainingen op dit gebied, ervoor zorgen dat we de juiste marketing materialen voor handen hebben, dat we de informatie over onze producten correct formuleren en dat we geen dingen beloven die we niet kunnen waarmaken. We moeten erachter zien te komen, hoe we een stuk of 25 verschillende dingen, perfect bij elkaar laten passen. Eigenlijk net als zo‘n fraai gemaakt Zwitsers horloge; er hoeft maar één onderdeeltje te ontbreken, waardoor het wellicht niet meer werkt. Prijsstelling, marketing, training, product- en marketingprijzen en onze concurrenten; gaandeweg de ontwikkeling van het product, willen we dat al deze factoren zorgvuldig worden bekeken. Ik ben echt heel blij dat we een goed intern personeelsbestand hebben, dat helpt enorm. Door de hele organisatie heen hebben we een geweldig werkklimaat tot stand gebracht en iedereen is zich bewust van zijn/ haar bijdrage aan het succes van Zinzino.“ De bedrijfscultuur is open en informeel en we moedigen de medewerkers aan om ideeën of feedback met ons te delen. Alle medewerkers zijn bereid tot verandering en transparantie.

GROEI ZIT IN ONS DNA EN HEEFT ALS VOORDEEL DAT WE BETERE PRIJZEN KUNNEN BIEDEN EN OP GROTERE SCHAAL KUNNEN WERKEN.

-Dag Pettersen

“We streven altijd naar beter,“ vervolgt Dag. “Ik ben nooit bang voor verandering, mits dit het bedrijf ten goede komt. Ik wil nooit schikken. Als er iets veranderd moet worden, dan doen we dat gelijk.“ Toen Dag executive werd, voerde hij een belangrijke strategie in om het bedrijf vooruit te helpen. Ieder jaar wordt dit plan opnieuw geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het relevant blijft. Er worden actiepunten ontwikkeld om de komende jaren vooruit te kunnen. “Ik ben heel erg strategie-gericht“, zegt Dag. “Het is iets wat we iedere dag verwezenlijken en bereiken. In bijna iedere presentatie die ik geef, bespreek ik de strategie en de daaruit voortvloeiende actiepunten. Het openen van nieuwe markten is het eerste actiepunt voor 2016. Het tweede is de ontwikkeling van nieuwe producten. We hebben al een nieuw product op de markt gebracht en we staan op het punt om er nog twee te lanceren. Ik probeer de bedrijfscultuur om deze strategie heen te bouwen; de afgelopen vijf jaar heb ik het belang hiervan erin lopen hameren. Iedereen kan zien wat we bereiken en dat ik, als CEO, me aan mijn woord houd.“

“De overkoepelende visie van Zinzino is ‘inspire change in live‘. Het bedrijf wil deze filosofie onder zoveel mogelijk mensen verspreiden. De doelstelling is om voor 2020 een miljoen klanten te bereiken en het bedrijf is hard om weg om dat doel te verwezenlijken.

Original Article
Download PDF