ONS ONDERZOEK

Onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe concepten en producten zijn cruciaal om scherp te blijven en het is een continu proces. Zinzino stelde de toekomstige ontwikkeling van nieuwe producten veilig door in december 2014 de resterende 90% van BioActive Foods ASover te nemen en is sindsdien de enige eigenaar van het bedrijf. BioActive Foods AS werd opgericht in februari 2011 met als doel het commercialiseren van een zelf ontwikkeld gezondheidsconcept door wijzigingen aan te brengen in het dieet om binnen 120 dagen het evenwicht te herstellen tussen de vitale, meervoudig onverzadigde vetzuurgroepen omega-6 en omega-3 in het lichaam. Dit is in overeenstemming met de officiële aanbevelingen van de Noordse Raad van Ministers (Nordic Nutrition Recommendations, 2005). 

BioActive Foods werkt voortdurend onze kennis bij door middel van onderzoeksactiviteiten in samenwerking met diverse gerenommeerde Europese universiteiten en onderzoeksinstellingen. Zie voorbeelden van onderzoeken hieronder.

Omega-6/Omega-3 vetzuurbalans en huidelasticiteit

Het onderzoek werd uitgevoerd door BioActive Foods in samenwerking met Zinzino AB, om het effect van BalanceOil op de elasticiteit van de huid te bestuderen. 

Vetzuren zijn belangrijk voor veel functies van de huid. Ze fungeren als bouwstenen in de huidcellen, ze smeren de huid en beschermen de huid tegen bestraling. Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn voorlopers voor "lokale hormonen" en signaleringsmoleculen zoals eicosanoïden. In dit onderzoek werden 50 vrouwelijke vrijwilligers verdeeld over twee groepen; één groep consumeerde 2 eetlepels BalanceOil per dag, terwijl de andere groep functioneerde als een controlegroep.

In de groep die dagelijks BalanceOil consumeerde, normaliseerde de Omega-6/Omega-3 vetzuurbalans van gemiddeld 15:1 tot 4.8:1 in 60 dagen, terwijl de mariene omega-3-niveaus (EPA en DHA) toenamen tot 6,4% in het bloed. Na 200 dagen stabiliseerde de Omega-6/Omega-3 vetzuurbalans op 3:1. Een aanzienlijke verbetering (p< 0,05) in huidelasticiteit werd waargenomen in de testgroep ten opzichte van de controlegroep. 

Lees het volledige rapport hier.

Bron: BioActive Foods, Noorwegen.

Bewijs van balans in 120 dagen

Vitas AS in Noorwegen en toonaangevende laboratoria hebben meer dan 140.000 Balance Tests verwerkt (juni 2016). De gemiddelde verhouding Omega 6:3 voor degenen die geen Omega-3 supplement namen, was 24:1 (VS) en 12:1 (Europa). De verhouding was 15:1 (VS) en 7:1 (Europa) voor mensen die een Omega-3 supplement namen. Gebruikers van BalanceOil (120 dagen) hebben een gemiddelde verhouding van 4:1 (VS) en 3,5:1 (Europa). 

Bron: BioActive Foods, Noorwegen.

 

Indien je wilt deelnemen aan meer onderzoek door BioActive Foods AS, klik hier