Cart
Shopping cart
Health • woensdag 29 maart 2023 • 3 min

De verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 en waarom u deze zou moeten testen

per Zinzino

Ons hedendaagse voedsel is vaak ultrabewerkt en er zijn meer verpakte dingen om uit te kiezen dan ooit tevoren. Onze koelkasten en vriezers zitten vol met maaltijden die veel suiker en weinig vezels bevatten en het is heel makkelijk om voedingskeuzes te maken uit gemak en niet op basis van de voedingswaarde. Alhoewel het moeilijker is om voedzame maaltijden te vinden en onnodige calorieën te vermijden is dit eveneens het tijdperk van persoonlijke voeding, waardoor we wetenschappelijk bewezen voedingssupplementen kunnen inzetten om te voldoen aan onze individuele voedingsbehoeften en onze lichamen weer in balans te brengen. Geen tijdrovende en dure vitamines meer die u moet mixen en matchen. Door op testen gebaseerde voeding krijgt iedereen informatie en zeggingskracht.

Voordelen van Omega-3 en 6

Onze lichamen hebben zowel Omega-3 als Omega-6 nodig om belangrijke functies uit te kunnen voeren. Het zijn essentiële vetzuren die geconsumeerd moeten worden door middel van ons dieet en voedingssupplementen, aangezien het lichaam deze van nature niet zelf produceert.

Omega-3 is voornamelijk te vinden in vette vis, bladgroenten en plantaardige oliën. Omega-6 zit voornamelijk in vlees, gevogelte en eieren. Onze voeding bevat veel Omega-6. De uitdaging is om genoeg Omega-3 binnen te krijgen en om een uitgebalanceerde verhouding te behalen.

couple-training-products-in-front.jpeg

De Omega-verhouding in Westerse diëten

Voor optimaal gezonde celmembranen moeten we een balans van 3:1 hebben tussen Omega-6 en Omega-3. Deze verhouding beschermt onze cellen tegen oxidatieve stress, die plaatsvindt wanneer de niveaus van antioxidanten te laag wordt en ons lichaam beduusd raakt en niet meer in staat om op juiste wijze te functioneren, hetgeen kan leiden tot celschade.

Het goede nieuws? Het is mogelijk om de onbalans van antioxidanten en vrije radicalen in het lichaam te herstellen free.

Wat is de ideale verhouding tussen Omega-3 en Omega-6?

De gewenste Omega-6:3 verhouding is 3:1. Mensen die geen supplement met Omega-3 nemen kunnen een verhouding hebben van wel 25:1. Zelfs diegenen die regelmatig vis eten en supplementen met Omega hebben testuitslagen die behoorlijk afwijken van het doel van 3:1. Dat is niet de schuld van die mensen maar eerder een teken van het ongezonde wereldwijde voedingssysteem en supplementen die essentiële ingrediënten missen waardoor voedingsstoffen niet op juiste wijze worden opgenomen in het lichaam.

Wat betekent een hoge Omega-6 tot Omega-3 verhouding?

Het herstellen van een Omega-6:3 verhouding die uit balans is zou een prioriteit moeten zijn. Een lichaam in balans betekent dat hersenen, hart, immuunsysteem en cellen normaal functioneren*.

Een dieet met een gebrek aan Omega-3 vetzuren kan op verschillende manieren een negatief effect hebben op de gezondheid. Het harde feit is dat de meeste mensen zich niet realiseren dat ze niet in balans zijn.

De bloedtest voor de Omega-6:3 verhouding (Omega BalanceTest)

Dit is de kracht van gepersonaliseerde voeding. Alhoewel er aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn met betrekking tot vetzuren zijn die niet geschikt voor iedereen. In plaats van raden naar de verhouding meet de Omega BalanceTest op accurate wijze het vetzuurprofiel van een individueel persoon.

Het is een droge bloedvlektest van het wereldwijde gezondheids- en welzijnsmerk Zinzino, die u accurate uitslagen biedt van de niveaus van 11 vetzuren in uw bloed. U kunt de test zelf doen en de uitslagen zijn volledig anoniem. De test bevat ook persoonlijke adviezen en richtlijnen over hoe u de essentiële Omega-6:3 balans in uw lichaam kunt herstellen en verder kunt gaan op uw gezondheidsreis.

Omega-3 en 6 weer in balans brengen

De Omega-6:3 verhouding harmoniseren vereist een tweeledige aanpak. De eerste en meest belangrijke stap is om te zorgen dat uw dieet gezonde bronnen van Omega-3 bevat. Als u de voedingskloof moet overbruggen met supplementen gebruik dan BalanceOil, ons volledig natuurlijke, kenmerkende mengeling van pure visolie, extra vergine olijfolie met polyfenolen en vitamine D3.

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze de Omega-6:3 verhouding voorzicht bijstelt. Dankzij 15 door de EFSA goedgekeurde gezondheidsvoordelen, transformeert BalanceOil cellen van binnenuit en van hoofd1 tot hart2.

Samen met het 120-daagse programma met BalanceOil zal veranderingen aan uw dieet helpen om uw lichaam weer in balans te brengen. Reduceer verwerkt en verpakt gemaksvoedsel en geef de voorkeur aan bronnen van Omega-3. Bijvoorbeeld vette vis, algen, plantaardige olie, spinazie, spruitjes, blauwe bessen en walnoten. Blijf, wanneer u boodschappen doet, in het gedeelte waar de volwaardige voeding te krijgen is. Herhaal de BalanceTest na 120 dagen en zie hoe dicht u bij 3:1 bent gekomen.

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de ‘Food and Drug Administration’. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

1. DHA draagt bij aan het behoud van de normale hersenfunctie.

1 DHA draagt bij aan het behoud van de normale hersenfunctie. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel dat tenminste 40 mg DHA per 100 g en per 100 kcal bevat. Om de claim te dragen, moet informatie worden verstrekt aan de consument dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 250 mg DHA. De inname van docosahexaeenzuur (DHA) draagt bij aan de normale hersenontwikkeling van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen. Informatie moet worden verstrekt aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname van Omega-3 vetzuren voor volwassenen, dat wil zeggen: 250 mg DHA en EPA. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedsel wat een dagelijkse inname biedt van tenminste 200 mg DHA.

2. DHA and EPA contribute to the normal function of the heart

DHA en EPA dragen bij aan de normale functie van het hart. De claim mag alleen worden gebruikt voor voedingsmiddelen die ten minste één bron van EPA en DHA bevatten zoals bedoeld in de claim BRON VAN Omega-3 VETZUREN, zoals opgenomen in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006. Om de claim te dragen, moet informatie worden verstrekt aan de consument dat het positieve effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.