Vår webbplats har upptäckt att du använder en föråldrad webbläsare som hindrar dig från att komma åt vissa funktioner. Klicka för mer information.
Cart
Din varukorg

Viva, samples

Är du trött på att känna dig matt och sliten? Viva är ett naturligt kosttillskott som utformats för att lindra stress, förbättra humöret och stärka välmåendet. Innehåller ett patenterat extrakt från pistillmärken av saffran (affron®), fem B-vitaminer, jod och vitamin C.

Innehåll: 6x10 samples

Kosttillskott

Ditt pris
309,00 kr (4,00 cr)
Försäljningspris
376,00 kr
Viva är ett naturligt kosttillskott som kan förbättra humöret och öka ditt allmänna välbefinnande på flera olika sätt.  Viva hjälper dig att minska stress och bidrar till ett positivt humör genom att främja ett friskt och välfungerande nervsystem/hjärna och den normala psykologiska och mentala funktionen.

Produkten bidrar också till att minska trötthet och utmattning. Flera nyligen utförda kliniska provningar har bekräftat produktens effekt, som spänner från små förbättringar till livsförändrande resultat.

Viva är en kombination av affron®, ett standardiserat och patentskyddat extrakt av rena saffranspistiller (Crocus sativus L) av förstklassig kvalitet från Spanien, fem B-vitaminer, jod och vitamin C.

Viktiga fördelar:

  • SÖMN - Viva bidrar till att lindra mental trötthet och utmattning samt främjar en god sömn1
  • AVKOPPLING - Viva bidrar till att minska vardagsstress1
  • VÄLMÅENDE - Bidrar till ett positivt humör1
Innehåller 60 tabletter, total nettovikt 18 g

HJÄRNAN OCH HUMÖRET

Hjärnans kemi är mycket komplex och är beroende av många näringsämnen för att fungera optimalt. Den är känslig för metabolisk obalans. När detta inträffar kan många symtom uppstå.

Neuroner kommunicerar med varandra med hjälp av en mängd kemiska budbärare, som kallas signalsubstanser; och denna kommunikation – och själva signalsubstansens tillväxt och överlevnad – styrs av lokalt verkande proteiner som BDNF. Man har upptäckt att när en människa är t.ex. stressad eller har humörsvängningar förändras signalsubstansernas nivåer och upptagning. Därför har läkemedel som påverkar nivåerna av signalsubstanser utvecklats. Faktumet att dessa läkemedel arbetar långsamt och är relativt ineffektiva har dock lett till andra forskningsinitiativ. Nyligen upptäcktes att förändringar av BDNF och relaterade faktorer kan var lika viktiga, eller viktigare, som signalsubstansernas nivåer och upptagning. De bioaktiva ämnena i saffran har visat sig öka både signalsubstanser och BDNF.

VIVA – SAFFRANEXTRAKT KOMBINERAT MED VITAMINER FÖR MAXIMAL EFFEKT

Viva är ett naturligt kosttillskott som kombinerar affron®, ett extrakt av rena saffranspistiller (Crocus sativus L) av högsta kvalitet från Spanien, fem B-vitaminer, jod och vitamin C. Alla ingredienser främjar vårt allmänna välbefinnande och tillsammans bildar de en skonsam med ändå kraftfull kombination som kan förbättra ditt liv på flera sätt.

SAFFRAN

Saffran är en av de dyraste kryddorna i världen eftersom den största delen av skörden och bearbetningen sker för hand. Normalt behöver saffran förbehandlas med värme eller strålning före användningen p.g.a. förekomsten av mikroorganismer, inklusive patogener som t.ex. kolibakterier. Dessa behandlingar reducerar den mikrobiella kontamineringen, men minskar även andelen bioaktiva komponenter och produktens kvalitet.

AFFRON® DEN NYA GENERATIONEN SAFFRANEXTRAKT

Processen börjar med den högsta kvaliteten av spanska saffranspistiller. affron® extraheras med hjälp av en patenterad högteknologisk process som eliminerar mikrobiologisk kontaminering och förbättrar profilen för bioaktiva komponenter.

affron® är standardiserat för det bioaktiva ämnet Lepticrosalides® (Lopresti & Drummond, 2016) med hjälp av vätskekromatografi (HPLC), en process där varje bioaktivt ämne identifieras och kvantifieras. affron® är genetiskt 100 % DNA-certifierat som Crocus sativus L. 

NÄRINGSVÄRDE

Näringsvärde och innehåll För 2 tabletter %RV*
Biotin 7,5 μg 15
Folat 30 μg 15
Niacin 2,4 mg 15
Pantotensyra 0,9 mg 15
Jod 22,5 μg 15
Vitamin C 12 mg 15
Vitamin B12 0,38 μg 15
Saffranextrakt (Crocus sativus L)* 28 mg -

* % av referensvärdet, direktiv 96/8/EG

INGREDIENSER

Fyllmedel (betacyklodextrin, mikrokristallin cellulosa), saffranextrakt* (Crocus sativus L), klumpförebyggande medel (trikalciumfosfat, magnesiumsalt av fettsyror), vitamin C, folsyra, niacin, pantotensyra, vitamin B12, kaliumjodid, biotin. *affron® – patenterat extrakt.

REKOMMENDERAD DAGLIG DOS

Vuxna och barn över 4 år. 1-8 tabletter dagligen. Överskrid inte den dagliga dosen.


OBSERVERA

Kosttillskott ska inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Om du försöker bli gravid, är gravid, ammar, tar mediciner eller har ett sjukdomstillstånd kontakta din läkare före användning.


FÖRVARING

Torrt och i rumstemperatur. Ska förvaras oåtkomligt för barn. Hållbarheten är 3 år om produkten förvaras i en oöppnad förpackning.

Vanliga frågor

Dosering?

En dos med 2 tabletter (varje tablett innehåller 14 mg affron®) rekommenderas för de flesta. Behovet kan dock
variera och det är säkert att ta fler tabletter.

När?

Du kan ta Viva på morgonen, eftermiddag eller på kvällen, beroende på dina behov. Du kan ta 2 tabletter samtidigt eller vid olika tillfällen. Det är i allmänhet bättre att ta dem i samband med måltider.

Effekt?

Människor använder Viva av olika anledningar och alla reagerar olika. Vissa upplever en märkbar förbättring inom
några dagar och för andra tar det 3–4 veckor.

Hur ofta?

Några tar Viva under perioder av stress, medan andra tar det varje dag.

Försiktighet?

Saffranextraktets toxicitet har provats i in vivo och in vitro-tester (Abdullaev et al., 2002). Författarna kom fram till att doser upp till 1,0 g/dag av saffranextrakt är säkra (= 70 Viva-tabletter). 5 gram av saffranextrakt (= 350 Vivatabletter) betraktas som giftigt.

Graviditet, amning eller sjukdom?

En läkare eller sjuksköterska bör rådfrågas innan du tar produkten om du försöker bli gravid, är gravid, ammar eller har ett sjukdomstillstånd. Saffranextrakt är en säker ingrediens, men i höga doser (se ovan) kan den leda till
livmodersammandragningar och orsaka missfall.

Dosering över tid?

Responsen är alltid individuell, men de flesta borde märka en effekt av Viva efter en veckas användning. Viva kan tas under längre perioder eller avbrytas när som helst utan problem.

Barn?

Viva är avsett för vuxna och barn över 12 år. En läkare eller sjuksköterska bör rådfrågas innan du ger det till barn under 12 år.

Varför finns det mikronäringsämnen i tabletten?

B- och C-vitaminerna och joden i Viva-tabletterna stödjer flera mentala funktioner och är därför ett perfekt komplement till affron®.

HPLC?

Vätskekromatografi är en teknik inom analytisk kemi som används för att separera, identifiera och kvantifiera varje komponent i en blandning. Vi kan vara 100 % säkra på mängden bioaktiva ämnen i Viva.

RELATERADE PRODUKTER

Xtend+ är ett avancerat kosttillskott för immunförsvaret som perfekt kompletterar BalanceOil och ZinoBiotic.
329,00 kr Ditt pris
415,00 kr Försäljningspris
(4,00 cr)
Viktiga mikro- och fytonäringsämnen: Betaglukaner (1,3/1,6), karotenoider, xantofyller, vatten- och fettlösliga polyfenoler, samt 23 olika vitaminer och mineraler. Det mest avancerade kosttillskottet idag.
229,00 kr Ditt pris
285,00 kr Försäljningspris
(3,00 cr)
Ett helt naturligt tillskott av specialiserad och standardiserad betaglukan 1,3/1,6 och vegansk vitamin D3. Bidrar till ett normalt immunförsvar.
349,00 kr Ditt pris
495,00 kr Försäljningspris
(4,00 cr)
Patenterat extrakt av saffranpistillmärken (affron®), fem olika B-vitaminer, jod och vitamin C. Sänker stressnivån och främjar positiva känslor.
209,00 kr Ditt pris
279,00 kr Försäljningspris
(3,00 cr)
Patenterat extrakt av saffranpistillmärken (affron®), fem olika B-vitaminer, jod och vitamin C. Sänker stressnivån och främjar positiva känslor.
309,00 kr Ditt pris
376,00 kr Försäljningspris
(4,00 cr)