Cart
Shopping cart
Health • den 29 mars 2023 • 5 min

Behöver jag ta ett blodtest innan jag tar kosttillskott?

av Zinzino

Ingen kropp är den andra lik. Det finns inte en enskild regel när det handlar om god hälsa. Livsstil, kost och gener påverkar alla din allmänna hälsostatus.

Dina behov skiftar under året och olika faser i livet. Personanpassad näring tar bort gissningarna ur en hälsosam livsstil – och hjälper dig att ta informerade beslut för en varaktig hälsa.

BalanceTest från Zinzino, ett globalt varumärke inom hälsa och välmående, är ett konfidentiellt och vetenskapligt baserat torrblodstest som du utför enkelt i lugn och ro hemma. Det är ett enkelt och effektivt sätt att hålla koll på dina essentiella fetter och ditt nuvarande omega-6:3-förhållande, så att du kan skräddarsy dina kosttillskott därefter. Gör om testet var fjärde månad för att jämföra din status före och efter, övervaka dina framsteg och få ett skriftligt bevis på att kosttillskotten har effekt i din kropp.

Vad är BalanceTest?

Att ta ett omfattande blodprov som visar din unika fettsyreprofil är ett meningsfullt sätt att förstå din aktuella hälsostatus och hur dina livsstilsval påverkar dig. BalanceTest mäter 11 fettsyror i blodet, inklusive dina essentiella omega-3-nivåer, och ger dig sex olika hälsomarkörer baserat på ditt omega-6:3-förhållande för att bedöma dina hälso- och näringsbehov.

Testet tar bara några minuter, analysen hanteras oberoende och dina resultat är färdiga inom tre veckor. Förutom att ge dig en viktig inblick i omega-6:3-balansen i din kost avslöjar rapporten även din kropps omega-3-index, skyddsvärde, cellmembranfluiditet och din mentala styrka. Du får detaljerade, individuella rekommendationer om hur du kan uppnå en bättre balans i livet genom kost och träning. Använd dina testresultat som en referenspunkt under din hälsoresa för att återfå balansen i din kropp med hjälp av högkvalitativa omega-kosttillskott som BalanceOil+. Detta kosttillskott har 18 EFSA-godkända hälsofördelar som bidrar till normal funktion i hjärna, hjärta och immunförsvar.

500 miljoner människor omega-3-tillskott tar idag, och Zinzinos databas över fettsyror från torrblodstest är en av de största i världen. 97 % av de som tar BalanceTest upptäcker att deras omega-6:3-förhållande är i obalans tills de börjar använda eller byter till BalanceOil+.

Vad ingår i testet?

BalanceTest ger dig korrekta mätningar av 11 fettsyrenivåer i ditt blod. Dessa inkluderar palmitinsyra (PA), stearinsyra (SA), oljesyra (OA), linolsyra (LA), alfa-linolensyra (ALA), gamma-linolensyra (GLA), dihomo-gamma-linolensyra (DHGLA), arakidonsyra (AA), eikosapentaensyra (EPA), dokosapentaensyra (DPA), dokosahexaensyra (DHA).

man-taking-blood-test.jpeg

Hur ska jag förbereda mig innan jag tar BalanceTest?

Du kan ta ditt BalanceTest var som helst och när som helst, eftersom du inte behöver fasta innan. När du gör om testet bör du försöka återskapa samma förhållanden som första gången för ett optimalt resultat. Testet tar inte mer än några minuter och instruktionerna är intuitiva och lätta att följa. Se till att läsa dem noggrant från början till slut innan du sätter igång.

Välj en tid då det passar dig bäst att ta ditt BalanceTest. Tvätta händerna och välj en fingertopp som du även rengör väl med den medföljande spritservetten. Stick dig i fingret med lansetten och droppa några droppar blod på ett filterpapper. Låt blodet torka i minst 10 minuter innan du stänger provkortet. Fota din unika testkod och registrera den anonymt online innan du skickar in ditt prov. Du hittar mer information om hur du använder Zinzinos omega-3-testkit på zinzinotest.com.

Tolka dina resultat

Efter 10–21 dagar får du ett sms om att ditt konfidentiella blodprov har analyserats, och du kan nu logga in på din profil på zinzinotest.com för att se ditt resultat. Ditt resultat visas i ett lättförståeligt format med grafik, procentsatser och färgkodning. Kom ihåg att vår hälsostatus inte är statisk, och du behöver göra om testet efter 120 dagar – tiden det tar för våra blodkroppar att regenereras – för att hålla koll på din aktuella hälsostatus.

Testrapporten innehåller personliga rekommendationer och riktlinjer om hur du återställer den essentiella omega-6:3-balansen i din kropp för att underlätta din hälsoresa, inklusive specifika kostråd som att öka intaget av mat med omega-3 och minska omega-6-fetterna. Använd förslagen som vägledning för din kost, tillsammans med ditt dagliga intag av BalanceOil+.

man-reading-customer-offer.jpeg

Vad är VitaminD Test?

VitaminD Test är ett annat torrblodshemtest i Zinzinos portfölj av vetenskapligt belagda och personanpassade tester. Det hjälper dig att hålla koll på dina nivåer av ”solskensnäringsämnet” under hela året och avgöra om du behöver stöd via kosttillskott för att förbättra dina livsviktiga D-vitaminnivåer.

Din personliga D-vitaminstatus förändras ständigt beroende på livsstil och årstid. Testa dina nivåer var fjärde månad, särskilt om du bor på kallare breddgrader med långa vintrar. VitaminD Test gör det enkelt att bibehålla dina optimala nivåer.

Vad ingår i testet?

Vitamin D-torrblodstestet fångar upp D-vitaminnivåerna i din kropp från mat, kosttillskott och hudsyntes för att avgöra om dina nivåer är för höga, lagom eller för låga. Även om det finns flera sätt att testa D-vitaminnivåer är den mest exakta metoden ett 25-hydroxivitamin D-test. Det mäter 25(OH)D, även kallat kalcidiol, i blodet. D-vitamin måste genomgå flera omvandlingsprocesser innan kroppen kan tillgodogöra sig det och kalcidiol är den form som kroppen först omvandlar D-vitamin till när det kommer till levern.

Varför behöver jag det här testet?

Mer än en miljard människor världen över beräknas ha D-vitaminbrist*. Detta näringsämne bidrar till ett normalt immunförsvar, skelett, leder, muskler och tänder. Eftersom solen är en naturlig källa till D-vitamin som står för upp till 80 % av vårt D-vitaminupptag är det viktigt att tänka på hur mycket tid du tillbringar utomhus. Din livsstil, ålder, klädsel, solskyddsrutin, hudtyp och till och med var du bor kan äventyra kroppens förmåga att producera D-vitamin från solen.

Under vintermånaderna när våra kroppar inte kan bilda D-vitamin från solen måste vi förlita oss på mat eller kosttillskott för att bibehålla våra nivåer. Precis som fettsyreprofilen är våra D-vitaminbehov unika. Med vårt VitaminD Test kan du enkelt hålla koll på din status och justera den naturligt med hjälp av ZinoShine+ – ett naturligt kosttillskott som kombinerar vegansk vitamin D3 i sin mest bioaktiva form från vildskördade lavar och bredspektrummagnesium.

Hur förbereder jag mig inför att ta VitaminD Test?

Du behöver inte göra något särskilt innan du tar ditt VitaminD Test hemma. Du behöver inte fasta. Kittet inkluderar tydliga instruktioner som förklarar de enkla stegen för att genomföra testet, som bara tar några minuter. Detta inkluderar att ta ett foto av ditt unika testkod-ID, tvätta händerna, stimulera blodflödet med hjälp av rörelse och sticka i en fingertopp med lansetten. Fyll cirklarna på filterpappret med blod och låt provkartan torka i minst 10 minuter.

Läs de fullständiga instruktionerna innan du använder VitaminD Test-kittet. Du hittar mer information på zinzinotest.com.

*Källa: en evidensbaserad forskningsöversikt publicerad i New England Journal of Medicine.