Cart
Shopping cart
Helse • tirsdag 28. mars 2023 • 3 min

Fordelene med fiskeolje for gravide (og når graviditeten er over)

av Zinzino

Svangerskapet er en spesiell tid for kvinner siden kroppen utvikler et barn og gjør seg klar til å føde. På grunn av dette endrer næringsbehovet til nye mødre seg. Mange vitaminer og mineraler trengs for et sunt svangerskap, og dette gjelder også riktig mengde omega-3 for gravide. Hvis du så lurer på om du kan ta fiskeolje mens du er gravid, er svaret ja.  

Langkjedede flerumettede fettsyrer (LPC-er), kjent som fettstoffenes byggeklosser, hjelper kroppen å fungere normalt. Flerumettede fettsyrer er svært viktige for både mor og barn. Omega-3-fettsyrer spiller en rolle i hjernens utvikling1, og også for nervesystemet2 og synet3.

Når det gjelder hvor mye omega-3 som bør konsumeres under en graviditet, anbefaler ernæringseksperter to til tre porsjoner fet fisk (som f.eks. makrell, sild, sardiner og laks) i uken. Dette er for å sikre en minimumsmengde på minst 450 mg marine Omega-3-er per dag (hvorav minst 200 mg bør være i form av DHA). Den anbefalte minimumsmengden varierer fra land til land og noen land har høyere minimumsgrenser, for eksempel 900 mg marine Omega-3 (hvorav 800 mg i DHA-fett) for gravide i Australia.

For gravide som ikke spiser fisk regelmessig, anbefales bruk av kosttilskudd med de marine Omega-3-fettsyrene. For vegetarianere og veganere er det andre kilder til marin Omega-3, dette kan være tang og algeolje.

Omega-3-kosttilskudd, under og etter graviditet

Ren omega-3-fiskeolje av høy kvalitet er godt for gravide kvinners kropp og i tidlige stadier av spedbarnslivet. Fordi disse essensielle fettsyrene ikke framstilles syntetisk i kroppen, er kosttilskudd nødvendig.

Anbefalt dosering av omega-3 kan gjelde minst seks måneder før en unnfangelse for å danne et solid grunnlag for denne essensielle fettypen*. Like viktig er det å ta omega-3 etter fødsel, under amming.

BalanceOil+ er et kosttilskudd med omega-3-fettsyrer, med et høyt innhold av polyfenoler fra oliven og vitamin D3. Det justerer og opprettholder EPA- og DHA-nivåer og omega-6:3-balansen i kroppen, samtidig som cellene beskyttes mot oksidering. BalanceOil+ er en førsteklasses oljeblanding, hentet fra villfanget småfisk og pre-høstet, kaldpresset olivenolje, som bidrar til normale funksjoner for hjerte-2, hjerne-1  og immunforsvar4.

Dette er en fantastisk kilde til omega-3, hvor man ikke trenger bekymre seg for miljøgifter. BalanceOil+ henter villfanget fisk fra en sertifisert bærekraftig kilde og er testet på molekylnivå for giftstoffer. Det gir frisk vare og sikker bruk. Denne rene tilnærmingen er viktig for alle mennesker, spesielt gravide mødre.

Fordeler ved omega-3 for gravide kvinner og barn

To av omega-3-fettsyrene, EPA og DHA, er påvist å opprettholde normal hjernefunksjon1. For gravide og ammende kvinner, bidrar DHA til normal hjerneutvikling i fosteret og spedbarn som ammes. EPA og DHA bidrar også til vedlikehold av triglyseridnivåene i blodet5, et stabilt blodtrykk6 og hjertefunksjon2.

I tillegg styrker DHA også en sunn synsfunksjon3, noe som er særdeles viktig for spedbarn. BalanceOil+ er den helt naturlige måten å få mest mulig ut av de fantastiske gevinstene ved omega-3-fettsyrer på.

Siden kroppen ikke selv kan produsere flerumettede fettsyrer, er BalanceOil+ en essensiell del av hverdagen for nye mødre. Så enkelt som det er å få i seg (som i en smoothie eller juice på morgenkvisten), er BalanceOil+ et praktisk produkt når mødres kostholdsbehov og preferanser endrer seg.

BalanceOil+ introduserer mer enn 15 EFSA-godkjente helsefordeler for nye mødre, og justerer omega-6:3-balansen på en skånsom måte. Mens gravide og ammende mødre tar fatt på livets nye fysiske og følelsesmessige utfordrende fase, vil BalanceOil+ hjelpe å holde kroppen så sunn og frisk som mulig.

Omega-3 BalanceOil+, en fiskeolje i en helt egen liga, er et morgenritual som vil vare mye lengre enn fasene for graviditet, spedbarn og småbarn.

* Disse påstandene er ikke evaluert av Food and Drug Administration (FDA). Dette produktet har ikke til hensikt å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom

1. DHA and EPA contribute to the maintenance of normal blood pressure

DHA og EPA bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som gir et daglig inntak på 3 g EPA og DHA. For at påstanden skal kunne brukes, skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 3 g EPA og DHA. Når påstanden brukes for kosttilskudd og/eller berikende næringsmidler, skal forbrukerne også informeres om at de ikke bør overskride et daglig inntak på 5 g kombinert av EPA og DHA.

2. DHA contributes to the maintenance of normal vision

DHA bidrar til å opprettholde et normalt syn. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som inneholder minst 40 mg DHA per 100 g og per 100 kcal. For at påstanden skal kunne brukes, skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. Inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal synsutvikling hos spedbarn inntil 12 måneders alder. Forbrukeren skal opplyses om at den fordelaktige virkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 100 mg. Når påstanden brukes om tilskuddsblandinger skal næringsmiddelet ha et DHA-innhold på minst 0,3 % av de totale fettsyremengdene.

3. Vitamin D contributes to immune system

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som inneholder vitamin D som referert til i kravet KILDE TIL vitamin D i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006

4. DHA and EPA contribute to the maintenance of normal blood

DHA og EPA bidrar til å opprettholde normale nivåer av triglyserid i blodet. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som gir et daglig inntak på 2 g EPA og DHA. For at påstanden skal kunne brukes, skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 2 g EPA og DHA. Når påstanden brukes om kosttilskudd og/eller berikende næringsmidler, skal forbrukerne også informeres om at et kombinert daglig inntak på 5 g EPA og DHA ikke skal overskrides. DHA bidrar til å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som gir et daglig inntak 2 g DHA, og som inneholder DHA kombinert med eikosapentaensyre (EPA). For at påstanden skal kunne brukes, skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 2 g DHA. Når påstanden brukes for kosttilskudd og/eller berikende næringsmidler, skal forbrukerne også informeres om at de ikke bør overskride et daglig inntak på 5 g kombinert av EPA og DHA.

5. DHA and EPA contribute to the normal function of the heart

EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som inneholder EPA som referert til i kravet KILDE TIL Omega-3 FETTSYRER, som oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. For å bruke påstanden skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

6. DHA contributes to the maintenance of normal brain

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som inneholder minst 40 mg DHA per 100 g og per 100 kcal. For at påstanden skal kunne brukes, skal forbrukerne opplyses om at den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. Inntak av dokosaheksaensyre (DHA) hos mødre bidrar til normal hjerneutvikling av foster og barn som blir ammet. Det skal gis informasjon til gravide og ammende kvinner om at den gunstige effekten oppnås med et daglig inntak på 200 mg av DHA i tillegg til anbefalt daglig inntak for Omega-3-fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA. Påstanden kan kun brukes om næringsmidler som gir et daglig inntak av minst 200 mg DHA.