Cart
Shopping cart
Helse • torsdag 9. april 2020 • 1 min

Safran – tidenes supermat

av Zinzino

Sliten eller stresset? Ja, det stemmer at dette gjerne avfeies som en konsekvens av moderne livsstil. Du har sikkert forvillet deg rundt på nett i søken etter informasjon om helse.

Fant du fordelene ved safran i internett-søkene dine? Du tenkte nok ikke noe særlig over det, til det dukket opp igjen og igjen.

Hva er safran?

Safran er et aromatisk krydder med en dyp rødfarge. Krydderet er utvunnet av arten Crocus sativus og er i bunn og grunn «trådene» i blomstene. Det stammer fra Iran, Hellas, Marokko og Spania. Safran tørkes over svak varme for å frembringe smaken, men dette eksotiske krydderet gjør mer enn å vekke sansene.

Safrans enestående, naturlige sammensetning styrker kostholdet med mer enn 150 kjemiske forbindelser og grunnstoffer, mineraler og vitaminer som er essensielle for god helse. Safran inneholder en blanding av antioksidanter, hvorav tre er verdt å nevne – crocin, picrocrocin og safranal.

Bedre enn gull

Safran er verdens dyreste krydder og koster mer enn gull. Men verdien er mer enn utseende, lukt og smak. Den mest verdifulle egenskapen er hvordan den får deg til å føle deg.

Lev lykkelig

Safran blir av noen kalt «solens krydder». Ikke bare på grunn av den unike fargen, men fordi den kan lyse opp hverdagen og øke følelsen av velbehag. Hvis du vil kunne slappe av bedre og få bedre produktivitet bør du prøve Viva+. Fordi ingenting er bedre enn å føle seg på topp.1

1Ingrediensene som brukes i Viva+ har flere helsepåstander godkjent av EFSA (European Food Safety Authority). Ingrediensene bidrar til normal funksjon av nervesystemet og normal psykisk funksjon, samt redusert tretthet og utmattelse. I henhold til EFSA betyr vedlikehold av disse normale funksjonene sunn konsentrasjon, læring, hukommelse og resonnering, samt motstand mot stress.

1. The ingredients used in Viva+

Ingrediensene som brukes i Viva+ har flere helsepåstander godkjent av EFSA (European Food Safety Authority). Ingrediensene bidrar til normal funksjon av nervesystemet og normal psykisk funksjon, samt redusert tretthet og utmattelse.