Cart
Shopping cart
Brand Ambassadors • den 27 maj 2022 • 3 min

Tanja Braun arbetar hårt för att lyfta kvinnor

av Zinzino

För Tanja är löpningen hennes medicin, terapi och intresse. Som tysk ultralöpare tar hon nya vägar och krossar stereotyper. Vid 46 års ålder är livet fullt av äventyr, god hälsa och nya lärdomar varje dag.

Tanja går en hedervärd väg, mer av representation och att bana vägen för andra än för utmärkelser. En fot framför en andra, så lär hon ut den kumulativa kraften av att vara konsekvent och att ”aldrig någonsin ge upp, för du kan göra vad som helst”.

Vilka priser och utmärkelser har du fått?

Även om jag har uppnått många mål jag har satt upp så är inte min högsta prioritet att vinna ultraloppet. Jag älskar att springa för en god sak och jag bidrar till många olika kvinnoprojekt. Jag var den första kvinnan som sprang i Nefud-öknen i Saudiarabien 2020. Jag sprang också ett 240 km-lopp från Leipzig till Berlin. År 2020 sprang jag 20 maratonlopp för en sportserie i syfte att samla in donationer och ett 100 km-lopp i Saharaöknen. Nästa stora uppdrag är att springa 166 kilometer nonstop i Arktis.

running-desert.jpeg

Kan du berätta om några utmaningar du har ställts inför?

Pandemin ställde till många problem för mig, som det gjorde för oss alla. Att springa flera maraton i rad utan publik som hejar på var känslomässigt utmattande. Jag var tvungen att hitta ett annat sätt att finna motivation för att hindra mig från att ge upp.

Blev du förvånad av ditt första omega-6:3-förhållande? Har det förändrats sedan din första mätning?

Eftersom jag är certifierad nutritionist, kände jag till vikten av omega-3, men jag kände inte till förhållandet. Som ultralöpare är jag väldigt medveten om vad jag äter. När jag såg mitt första omega-6:3-förhållande fick jag en chock. Det var 15:1. Det är mycket bättre nu.

tanja-close-up.jpeg tanja-medal.jpeg

Hur hörde du talas om Zinzino?

En Zinzino Partner kontaktade mig på sociala medier. Jag uppskattade metoden med testbaserad näring mycket och började integrera produkterna i min kost.

Vilka Zinzino-produkter använder du just nu?

Jag tar BalanceOil+, ZinoBiotic+ och Energy Bar.

tanja-zinzino-products.jpeg tanja-zinzino-bars.jpeg

Kan du berätta för oss om dina prestationer sedan du började använda Zinzino.

När jag använt Zinzino ett litet tag började jag märka en tydlig förbättring av min fysiska hälsa. Jag hade knappt någon muskelvärk och nu återhämtar jag mig snabbare och sover bättre. Inom uthållighetssport är det viktigt att ha en frisk mage och ZinoBiotic+ håller den frisk. Barsen är supergoda och ett bra alternativ till torkade dadlar. De håller mig igång när jag springer långt. Sammantaget kan jag prestera bättre tack vare dessa kosttillskott.

Varför tycker du att man ska överväga att ta BalanceOil?

Zinzino kan förbättra vem som helst, idrottare eller ej. Alla behöver vi mer omega-3 i våra system, och BalanceOil+ gör det lätt att dagligen nå rätt mängd. En liten ansträngning för god hälsa, det är allt!

Kan du beskriva din upplevelse av Zinzino med en mening.

Zinzino hjälper mig med kraft när jag springer långt och ger mig mer energi i livet.

Låt Tanjas livsmaraton motivera dig att göra gott. Följ henne på Instagram, Facebook och hennes dagliga löpning på Strava.