Cart
Shopping cart
Health • 6 Temmuz 2023 Perşembe • 3 dk.

Omega-6:3 Oranı ve Neden Test Etmelisiniz?

Yazan: Zinzino

Günümüzün yiyecekleri genellikle ultra işlenmiştir ve her zamankinden daha fazla paketlenmiş seçenek bulunmaktadır. Buzdolaplarımız ve derin dondurucularımız şeker oranı yüksek ve lif oranı düşük yiyeceklerle doludur ve besin değeri açısından değil, rahatlık açısından diyet seçimleri yapmak çok kolaydır. Besleyici yemekler bulmak ve boş kalorilerden kaçınmak daha zor olsa da, kişiselleştirilmiş beslenme ihtiyaçlarımızı karşılamak ve vücudumuzu yeniden dengeye getirmek için bilimsel olarak kanıtlanmış gıda takviyelerinden yararlanabileceğimiz kişiselleştirilmiş beslenme çağındayız. Dengeli beslenme, vücut fonksiyonlarının optimal hale getirilmesine yardımcı olur. Peki, dengeli beslenme nedir? Esas olarak, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri doğru oranlarda içeren bir diyet anlamına gelir.

Omega-3 ve 6 faydaları

Omega-3 ve Omega-6 oranı önemli bir konudur. Vücudumuz önemli işlevleri yerine getirmek için hem Omega-3'e hem de Omega-6'ya ihtiyaç duyar. Vücut onları doğal olarak üretmediği için diyet ve gıda takviyeleri yoluyla tüketilmesi gereken esansiyel yağ asitleridir. Omega-3 ağırlıklı olarak yağlı balıklarda, yeşil yapraklı sebzelerde ve bitkilerde bulunur - bunlar önemli Omega-3 kaynaklarıdır. Omega-6 et, kümes hayvanları ve yumurtalardan elde edilebilir. Diyetlerimizde Omega-6 eksikliği yoktur. Buradaki zorluk, yeterli Omega-3 almak ve dengeli bir Omega-3 Omega-6 oranına ulaşmaktır. Fakat Omega-3 eksikliği belirtileri ortaya çıktığında, bu dengenin sağlanmadığı anlaşılır. Bu belirtiler arasında yorgunluk, zihinsel bozukluklar, kalp sorunları ve bağışıklık sistemi zayıflığı bulunabilir.

Daha da önemlisi, bazı Omega-3 takviyeleri, EPA/DHA oranı yüksek Omega-3 sunar. Bunlar, Omega-3'ün ana türleridir ve kalp, beyin ve göz sağlığı için hayati öneme sahiptir. Ancak, bu takviyelerin ne kadar süre kullanılması gerektiği konusunda genellikle bir belirsizlik vardır. Omega-3 ne kadar süre kullanılmalı? Genellikle, özel bir sağlık sorunu yoksa ve sadece genel sağlık ve refahı desteklemek için kullanılıyorsa, Omega-3'ü düzenli bir şekilde, her gün kullanmak en iyisidir. Ancak, belirli bir sağlık sorununu ele almak için kullanıyorsanız, doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmanız gerekebilir.


couple-training-products-in-front.jpeg

Batı diyetindeki Omega oranı

Optimum düzeyde sağlıklı hücre zarları için, Omega-6 ve Omega-3 arasında 3:1'lik bir dengeye sahip olmamız gerekir. Bu oran, hücrelerimizi, antioksidan seviyeleri çok düştüğünde ortaya çıkan ve vücudumuzun bunaldığı, düzgün çalışamadığı ve hücre hasarına yol açabilen oksidatif stresten korur.

İyi haber: Vücuttaki serbest radikalleri ve antioksidanların dengesizliğini düzeltmek mümkün.

İdeal Omega-6 / Omega-3 oranı nedir?

İstenen Omega-6:3 oranı 3:1'dir. Omega-3 takviyesi olmayan kişiler, 25:1 oranına kadar çıkabilirler. Düzenli olarak balık yiyenler ve Omega takviyeleri alanlar bile hedef değer olan 3:1'den çok uzaktalar. Bu, bireylerin hatası değil, bozuk bir küresel gıda sisteminin ve besin maddelerinin vücutta düzgün bir şekilde emilmesi için hayati bileşenleri eksik olan takviyelerin bir işaretidir.

Omega-6'nın Omega-3'e oranının yüksek olması ne anlama gelir?

Dengesiz bir Omega-6:3 oranını eski haline getirmek bir öncelik olmalıdır. Dengede bir vücut, normal beyin, kalp, bağışıklık ve hücre işlevi anlamına gelir*.

Omega-3 yağ asitlerinden yoksun bir diyet, sağlığı çeşitli şekillerde olumsuz etkileyebilir. Acı gerçek şu ki, çoğu insan dengesiz yaşadıklarının farkında değil.

Omega-6:3 oranlı kan testi (Omega BalanceTest)

Kişiselleştirilmiş beslenmenin gücü budur. Tavsiye edilen günlük yağ asidi alımları olsa da, hepsinin bir yerde toplandığı bir ürün yoktur. Omega BalanceTest, bir oran tahmin etmek yerine, bireyin yağ asidi profilini doğru bir şekilde ölçer.

Küresel sağlık ve zindelik markası Zinzino'nun bu ürünü, kanınızdaki 11 yağ asidi seviyesinin doğru okunmasını sağlayan bir kurutulmuş kan lekesi testidir. Analiz bağımsız olarak yönetilir ve sonuçlar tamamen anonimdir. Test, vücudunuzdaki temel Omega-6:3 dengesini nasıl geri yükleyeceğiniz ve sağlık yolculuğunuzda nasıl ilerleyeceğiniz konusunda kişiselleştirilmiş öneriler ve yönergeler içerir.

Omega-3 ve 6 nasıl dengelenir?

Omega-6:3 oranını uyumlu hale getirmek iki yönlü bir yaklaşımdır. İlk ve en önemli adım, diyetinizin sağlıklı Omega-3 kaynakları içerdiğinden emin olmaktır. Omega-6:3 oranını kolayca yeniden ayarladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Baş’tan kalbe(2) kadar EFSA onaylı 15 sağlık faydasıyla BalanceOil+, hücreleri içten dışa dönüştürür*.

120 günlük BalanceOil+ rejimine paralel olarak diyet değişiklikleri yapmak vücudunuzun yeniden dengelenmesine yardımcı olacaktır. Omega-3 nelerde bulunur, bu konuda bilgilenmek ve bu besinleri diyetinize eklemek önemlidir. Omega-3 kaynaklarına öncelik verin. Örneğin yağlı balıklar, algler, bitkisel yağlar, ıspanak, brüksel lahanası, yaban mersini ve ceviz. Market alışverişi yaparken, tüm gıdaların bulunduğu mağazanın çevresine bağlı kalın. BalanceTest'i 120 günde tekrarlayın ve 3:1'e ne kadar yaklaştığınızı görün. Bu süre zarfında, omega-3'ün ne kadar süre kullanılmalı olduğu konusu önemli olacaktır. Omega-3 kullanım süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir, ancak genel bir kural olarak, düzenli ve sürekli kullanım önerilir.

* Bu ifadeler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu ürün herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek veya önlemek için tasarlanmamıştır.

1. DHA normal beyin fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur

DHA normal beyin fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur. İfade sadece 100 g ve 100 kcal başına en az 40 mg DHA içeren gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın yerine getirilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 250 mg DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir. Annenin dokosaheksaenoik asit (DHA) alımı, fetüsün ve emzirilen bebeklerin normal beyin gelişimine katkıda bulunur. Hamile ve emziren kadınlara, yetişkinler için önerilen günlük Omega-3 yağ asitleri alımına, yani 250 mg DHA ve EPA'ya ek olarak günde 200 mg DHA alımı ile yararlı etkinin sağlandığı bilgisi verilmelidir. Beyan sadece günlük en az 200 mg DHA alımı sağlayan gıdalar için kullanılabilir.

2. DHA ve EPA kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur

DHA ve EPA, kalbin normal işlevine katkıda bulunur. Beyan sadece, 1924/2006 Sayılı Tüzüğün (EC) Ekinde listelendiği gibi, Omega-3 YAĞ ASİTLERİNİN KAYNAĞI isteminde atıfta bulunulan en azından bir EPA ve DHA kaynağı olan gıdalar için kullanılabilir. Bu iddianın geçerli olabilmesi için tüketiciye, faydalı etkinin günde 250 mg EPA ve DHA alımı ile sağlandığı bilgisi verilir.