Cart
Shopping cart


Omega-3: Ondersteuning tijdens elke fase van het moederschap

Wetenschappelijk bewezen visoliesupplementen, speciaal geselecteerd voor zwangerschap en borstvoeding, om u te helpen uw lichaam te voeden.


Omega-3: Ondersteuning tijdens elke fase van het moederschap

Wetenschappelijk bewezen visoliesupplementen, speciaal geselecteerd voor zwangerschap en borstvoeding, om u te helpen uw lichaam te voeden.

Ontdek onze Maternity Balance Kit

Delen

Gemaakt voor iedereen die leven geeft en het leven leeft.

Welkom op een reis van gezondheid en welzijn, voor u en uw baby. Laten we samenkomen om niet alleen het groeiende leven in u te vieren, maar ook uw gezondheid, uw kracht en uw opmerkelijke vermogen om te verzorgen.

Voor uzelf zorgen is geen luxe, het is een noodzaak. Zeker wanneer u voor twee eet. U heeft voedingssupplementen nodig die zijn geselecteerd met uw veranderende lichaam in gedachten, zodat u kunt groeien tijdens een van de kostbaarste tijden in het leven. Of het nu voor, tijdens of na de bevalling is, het is nooit te laat om uzelf de voeding te geven die uw lichaam nodig heeft.

Wij zijn hier om u bij elke stap te ondersteunen.

Voordelen van Omega-3 tijdens de zwangerschap

Gezonde hersenen

Omega-3-vetzuren zijn van cruciaal belang voor de neurologische ontwikkeling van de foetus en kunnen werken als bescherming tegen postnatale depressie.

Gezonde ogen

DHA-vetzuren ondersteunen een normaal gezichtsvermogen en dragen bij aan de normale oogontwikkeling bij de foetus.

Een gezond hart

EPA en DHA dragen bij aan de normale werking van het hart, normale triglyceridenwaarden in het bloed en een normale bloeddruk.

Uitkomst van de zwangerschap

Omega-3 kan belangrijk zijn voor de timing van de zwangerschap en het geboortegewicht.

Ons zwangerschapsassortiment Omega-3-supplementen

Zwanger proberen te worden

Mariene Omega-3-vetzuren, vooral DHA en EPA, zijn belangrijke spelers voor uw reproductieve gezondheid. Ze dragen bij aan de hormoonregulatie en de ontwikkeling van gezonde eitjes, die essentieel zijn voor de vruchtbaarheid. Door deze voedingsniveaus te optimaliseren voordat u zwanger wordt, bereidt u uw lichaam voor op het dragen van een baby.

Een baby dragen

Wanneer u zwanger bent, geeft het lichaam zijn eigen DHA-voorraden af aan de bloedbaan om ervoor te zorgen dat de foetus voldoende van deze essentiële vetzuren binnenkrijgt om hersenen en ogen te ontwikkelen. Deskundigen raden u aan om tijdens deze fase uw Omega-3-niveau nauwlettend in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat aan de behoeften van zowel u als uw baby wordt voldaan.

Een baby krijgen

Na de bevalling is het van cruciaal belang om uw Omega-3-niveaus te blijven controleren. Sommige vrouwen kunnen slechts twee weken na de bevalling een daling van maar liefst 50% ervaren, en het kan tot zes maanden duren voordat deze niveaus volledig zijn aangevuld. Het binnenkrijgen van voldoende Omega-3 vetzuren is essentieel voor zowel uw baby die DHA nodig heeft voor het centrale zenuwstelsel als voor uzelf, om het risico op postnatale depressie te verlagen.

De wijzigingen in uw lichaam bijbenen

Hoewel er geen specifieke richtlijnen zijn voor bloedbiomarkers, raden sommige deskundigen aan te streven naar 5% DHA en een algemene doelstelling van 8% EPA+DHA. Controleer deze niveaus door middel van bloedonderzoek om een duidelijker beeld te krijgen van de Omega-3-status tijdens uw zwangerschap en om een optimale gezondheid te garanderen.

ONZE GEZONDHEIDSTEST

Veelgestelde vragen

Vis, vooral vette varianten, is een uitstekende voedingskeuze tijdens de zwangerschap. Vette vis is rijk aan de Omega-3-vetzuren DHA en EPA, die essentieel zijn voor zowel moeder als baby. Zwangere vrouwen worden aangemoedigd om een verscheidenheid aan vis te consumeren, waarbij de nadruk ligt op vis met een hoog DHA-gehalte en een laag kwikgehalte. Streef naar minimaal 2-3 porties per week tijdens en zelfs na de zwangerschap. Om optimale DHA- en vitamine D-waarden tijdens de zwangerschap te garanderen, geeft u prioriteit aan voedingsmiddelen zoals zalm en sardines, evenals verrijkte opties zoals met Omega-3 verrijkte melk en eieren.

Als uw dieet geen vis of met vitamine D verrijkt voedsel bevat, overweeg dan een supplement dat 10 microgram vitamine D bevat. Voor degenen die geen vette vis consumeren, kunnen supplementen zoals visolie of algenolie met ten minste 200 mg DHA per dagelijkse dosis. een effectief alternatief zijn tijdens de zwangerschap.

Omega-3-supplementen, vooral visolie, zijn een uitstekende bron van DHA. Alhoewel we supplementen aanbevelen die zowel uit de zee afkomstige Omega-3 vetzuren, DHA als EPA bevatten, is het primaire doel het verkrijgen van een supplement met ten minste 200 mg DHA per portie. Gelukkig hoeft u zich bij het kiezen voor supplementen geen zorgen te maken over kwik of andere milieuverontreinigende stoffen.

Tijdens je zwangerschap begin je je lichaamsreserves aan EPA- en DHA Omega-3-voedingsstoffen te delen met je opgroeiende baby. In het derde trimester kunnen de hoeveelheden vetzuren in je lichaam door deze metabolische en hematologische veranderingen gewijzigd zijn en dat kan gevolgen hebben voor de testwaarden. Daarom adviseren we je om de BalanceTest in het eerste trimester of aan het begin van het tweede te doen. Tijdens uw zwangerschap moet je je vooral concentreren op het nemen van het BalanceOil+-supplement om ervoor te zorgen dat jij en je baby de belangrijke Omega-3 vetzuren binnenkrijgen. Wacht na de bevalling een paar maanden voordat je een nieuwe test doet om je omega-niveaus te controleren en bij te houden.

Voedingssupplementen moeten afgestemd zijn op individuele behoeften om effect te hebben op het lichaam. Algemene aanwijzingen voor de dosering gaan uit van 0,15 ml per kilogram lichaamsgewicht. De vuistregel tijdens je zwangerschap is om 3 ml extra toe te voegen aan de dosering op basis van het gewicht dat je voor de zwangerschap had. Deze 3 ml moet je blijven toevoegen zolang je borstvoeding geeft. Let op: Als je tijdens je zwangerschap BalanceOil+ Vegan inneemt, hoef je geen extra dosering toe te voegen aan de 0,15 ml per kilogram lichaamsgewicht.
Ben je in verwachting van meer dan een baby? Neem dan contact op met je arts voor specifiekere voorschriften voor de dosering van omega-3.

Alhoewel de meeste vis en schaaldieren veilig zijn om te eten wanneer u zwanger bent, zijn er bepaalde soorten waar u voorzichtig mee moet zijn vanwege het risico op milieutoxines zoals kwik en dioxines. Gekweekte zalm, samen met andere gekweekte vissoorten, maar ook zure haring, kabeljauw, garnalen en mosselen zijn over het algemeen veilig om te eten. Het is van cruciaal belang om voorzichtig te zijn met vacuümverpakte zeevruchten die bedoeld zijn om koud te worden geconsumeerd, omdat ze mogelijk Listeria-bacteriën kunnen bevatten. Hoewel grondig koken Listeria kan doden, worden veel vacuümverpakte visproducten zonder verwarming geconsumeerd. Om het risico te minimaliseren, dient u altijd de verpakkingsdatum te controleren en het product niet te consumeren als het langer dan een week geleden verpakt is. Ten slotte is het vermeldenswaardig dat algenolie niet moet worden verward met andere soorten algenproducten, zoals gedroogde algensupplementen. Deze producten kunnen een schadelijk hoog jodiumgehalte bevatten, waardoor ze ongeschikt zijn voor en niet aanbevolen worden aan zwangere vrouwen.

Er zijn verschillende belangrijke voedingsstoffen waar uw lichaam meer van nodig heeft wanneer u zwanger bent. De meeste van hen zijn opgenomen in een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. Bepaalde voedingsstoffen vallen echter op door hun betekenis tijdens deze periode in het leven, zoals foliumzuur, ijzer en omega-3 DHA. Omega-3-vetzuren worden als essentieel geclassificeerd. Dit betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken; in plaats daarvan moeten we ze uit onze voeding halen. Van alle Omega-3-vetten is DHA vooral cruciaal tijdens de zwangerschap, omdat het van vitaal belang is voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus. Recente onderzoeken hebben ook sterk bewijs geleverd dat hogere DHA-bloedspiegels tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn met een gezonder geboortegewicht en een verminderd risico op vroegtijdige vroeggeboorte.

De timing voor het starten van Omega-3-supplementen kan variëren en het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voor persoonlijk advies. Hier volgt een overzicht van de mogelijke voordelen op verschillende tijdstippen:

Voor de zwangerschap: Als u vóór de conceptie met Omega-3-supplementen begint, kunt u uw lichaam voorbereiden op hetgeen een zwangerschap van u vraagt. Het helpt bij het creëren van een voedingsbuffer die nuttig kan zijn tijdens en zelfs na de zwangerschap. Sommige onderzoeken geven aan dat Omega-3 vetzuren de vruchtbaarheid kunnen verbeteren, vooral als de huidige niveaus laag zijn.

Tijdens de zwangerschap: Het starten van Omega-3-suppletie tijdens de zwangerschap biedt verschillende voordelen. Vooral DHA speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de hersenen en ogen van uw baby. Bovendien ondersteunen zowel EPA als DHA uw welzijn tijdens deze periode. Het opnemen van deze supplementen verbetert de gezondheidsresultaten voor zowel u als uw groeiende baby.

Na de zwangerschap: Het starten van Omega-3 vetzuren na de bevalling blijft gunstig, vooral als u ervoor kiest om borstvoeding te geven. De inname van Omega-3 door de moeder, vooral DHA, verrijkt de moedermelk, wat essentieel is voor de voortdurende ontwikkeling van de hersenen en ogen van een zogende baby. Bovendien helpen deze supplementen de uitgeputte lichaamsreserves aan te vullen, wat helpt bij uw herstel na de bevalling.

Vergeet niet! Hoewel vroeg beginnen cumulatieve voordelen kan bieden, is er echt geen ‘verkeerd’ moment om te beginnen met het aanvullen van uw dieet. Elke fase van uw zwangerschap biedt unieke kansen om te groeien voor zowel u als uw opgroeiende baby.

Zowel EPA als DHA zijn Omega-3-vetzuren met een unieke rol tijdens de zwangerschap. DHA staat vooral bekend om zijn belang voor de hersen- en oogontwikkeling van de baby. EPA is weliswaar ook gunstig, maar wordt traditioneel meer in verband gebracht met de gezondheid van het hart en het immuunsysteem.

Uit recent verschenen onderzoek blijkt echter dat EPA een crucialere rol speelt bij de zwangerschap dan eerder werd gedacht. EPA kan bijvoorbeeld helpen bij het effectief transporteren van DHA door de placenta naar de foetus, waardoor zowel EPA als DHA belangrijk zijn voor een optimale afgifte van voedingsstoffen.

Het is de moeite waard te vermelden dat zowel EPA als DHA van nature voorkomen in vis, een algemeen aanbevolen voedselbron voor zwangere vrouwen. Wanneer voedingsaanbevelingen pleiten voor een verhoogde visinname tijdens de zwangerschap, suggereert dit impliciet dat u een evenwichtige inname van zowel EPA als DHA krijgt. Daarom zijn beide vetzuren nodig om de gezondheidsvoordelen volledig te benutten.

Absoluut. Omega-3 vetzuren zijn niet de enige die meetellen als het gaat om voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap. Andere belangrijke supplementen die vaak worden aanbevolen zijn foliumzuur, choline, ijzer, calcium en vitamine D. Uw arts kan u advies op maat geven over welke supplementen u mogelijk nodig heeft.

Zinzino blog

(Sommige berichten zijn in het Engels)

Health
De voordelen van visolie voor zwangere vrouwen (en anderen)
maandag 27 maart 2023
Health
Tips voor een gezonde, gelukkige zwangerschap
dinsdag 18 oktober 2022
Health
Vegan Nutrition & Pregnancy: What Foods to Eat and Their Benefits
zaterdag 18 september 2021