Cart
Shopping cart


Kosttillskott för unga superhjältar

Ett roligt och praktiskt sätt att säkerställa att dina barn får i sig alla näringsämnen de behöver.


Kosttillskott för unga superhjältar

Ett roligt och praktiskt sätt att säkerställa att dina barn får i sig alla näringsämnen de behöver.

Tuggtabletter rika på viktiga vitaminer och mineraler

16 viktiga näringsämnen i ett sockerfritt kosttillskott med tuttifrutti-smak.

BalanceTest + BalanceOil

Mät och återställ dina barns omega-3-nivåer.

Omega-3-kosttillskott med tuttifrutti-smak

Lätt att svälja och med åldersspecifika doseringsrekommendationer.

Kosttillskott som ger sinnesro

Upp till 50 % av maten vi äter idag är ultraprocessad och har dålig näringskvalitet. Det är ingen lätt uppgift att styra vad ditt barn vill äta, behöver äta och faktiskt äter. Våra kosttillskott hjälper till att möta näringsbehoven och främja hälsosamma vanor långsiktigt.

Multify

Ett multi-immunt kosttillskott skapat av föräldrar, uppbackat av vetenskapen och godkänt av barnen.


Överblick över produkten


Information från experten

Omsorgsfullt utvalda vitaminer, mineraler, betaglukaner och kolin.

Sockerfri och med tutti frutti-smak.

Bidrar till immunsystemets normala funktion, normal tillväxt och normal benutveckling

Multify är certifierat av The Vegan Society

Noggrant utvalda, noggrant utvunna ingredienser

Vår egen, unika blandning innehåller 16 viktiga näringsämnen som noggrant valts ut för växande personer.

BalanceTest

Testet som mäter hela familjens omega-3-nivåer!

Håll koll din familjs individuella behov och anpassa doseringen därefter.

• Personanpassade fettsyraprofiler
• Olika hälsomarkörer för att förstå allas näringsbehov
• Doseringsrekommendationer baserat på barns målvärden för fettsyror

BalanceTest

Testet som mäter hela familjens omega-3-nivåer!

Håll koll din familjs individuella behov och anpassa doseringen därefter.

• Personanpassade fettsyraprofiler
• Olika hälsomarkörer för att förstå allas näringsbehov
• Doseringsrekommendationer baserat på barns målvärden för fettsyror

BalanceOil Tutti Frutti

Barnvänligt omega-kosttillskott med specifika doseringsrekommendationer.Överblick över produkten


Information från experten

Bidrar till immunsystemets normala funktion, normal synförmåga och normal kognitiv funktion

Lätt att svälja

Rekommenderad dos utifrån ålder

BalanceOil är certifierad av Friend of the Sea

Omega-3 som är mer lik fet fisk än fiskolja

Naturligt framtagen för att balansera ditt barns omega-3-nivåer med en banbrytande blandning av ren fiskolja och extra jungfruolja.

Vill du veta mer?

Ingredienserna i våra kosttillskott för barn erbjuder olika hälsofördelar. I varje produkts faktablad kan du läsa mer om de hälsopåståenden som bedömts av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa), och godkänts av EU.

Svar på vanliga frågor

Ja. Vi rekommenderar BalanceOil+ från 2 års ålder och vi rekommenderar Multify från 4 års ålder.

Både BalanceOil+ och Multify bidrar till immunförsvarets normala funktion. BalanceOil+ bidrar även normal synförmåga och normal kognitiv funktion, medan Multify stödjer tillväxt och normal benutveckling hos barn.

Nej. Aromen vi använder i BalanceOil är vätskebaserad, medan aromen i Multify är i pulverform. Båda har tutti frutti-smak, men aromen är inte densamma. Det finns noter av citrus, hallon, vanilj, banan, päron, lavendel och grönmynta i BalanceOil Tutti Frutti. Multify smakar både sött och surt (en söt smak som blir sur vid första tuggan).

Multify består av vår egen, unika blandning av 16 livsnödvändiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, betaglukaner och kolin. Även om denna formula är speciellt utformad för att bidra till immunförsvarets normala funktion, tillväxt och normal benutveckling hos barn, stödjer den också hela kroppens och alla familjemedlemmars hälsa livet ut.

Vårt team av forskare och experter inom kosttillskott har noggrant valt ut 16 livsnödvändiga näringsämnen som många barn riskerar att inte få i sig tillräckligt av för att tillgodose sina dagliga individuella behov. Detta är en följd av vårt höga intag av ultraprocessade livsmedel med vanligtvis dålig näringskvalitet. Barns behov av livsnödvändiga näringsämnen skiljer sig från vuxnas och behoven varierar beroende på ålder och kosthållning. Med Multify blir det möjligt att anpassa kosttillskott efter barnets ålder och kosthållning – vilket kan variera mellan olika årstider, och även från vecka till vecka.

BalanceOil Tutti Frutti är ett utmärkt omega-3-alternativ för barn som inte tycker om smaken och lukten av fisk. Eftersom barn kan vara överkänsliga mot en mängd olika frukter och bär ville vi skapa en smakprofil som är både tolerabel och tilltalande. Tuttifrutti är en välkänd smakprofil som är säker, bekant och allergivänlig.

Multify innehåller en noggrant sammansatt blandning av syntetiska och naturliga ingredienser som har valts ut med extra fokus på smak och kvalitet. Även om blandningen inte helt består av naturliga ingredienser fyller denna genomtänkta kombination ändå en viktig funktion. Vårt främsta mål var att skapa en välsmakande tuggbar multivitamintablett som barn ser fram emot att ta dagligen. Genom att använda syntetiska ingredienser tillsammans med naturliga har vi lyckats undgå de smaker som ofta är förknippade med vissa naturliga ämnen i tuggtabletter. Detta noggranna tillvägagångssätt gör att Multify inte bara tilltalar smaklökarna utan även erbjuder högkvalitativa näringsfördelar. På så sätt är Multify ett utmärkt multivitamintillskott.

Nej, produkten är sockerfri och påverkar inte munhälsan negativt. Sötningsmedlen består av en blandning av stevia (naturlig), sukralos (syntetisk) och xylitol (naturlig).

Oavsett om du ger kosttillskott till ett barn eller tar det som vuxen, rekommenderar vi alltid att du påbörjar varje tillskottsrutin med ett BalanceTest för att få specifika doseringsinstruktioner. Överdosera inte. Vi rekommenderar 0,20 ml/kg kroppsvikt för barn i åldern 2–10 år med en maxgräns på 40 kg. Om du inte faller inom denna beskrivning, håll dig till 0,15 ml/kg, men låt alltid vårt BalanceTest avgöra om doseringen är lämplig för dig.

När man ger omega-3-kosttillskott till barn behöver doseringsrekommendationerna baseras på deras unika fettsyraprofil för att kunna tillgodose deras näringsbehov. En vikttabell räcker inte som vägledning. Individuella faktorer som ålder, vikt, magsyra, genotyp och till och med vissa allergier påverkar upptaget av omega-3. Barn skiljer sig fysiologiskt från vuxna med bland annat högre metabolism, ett omoget immunförsvar och snabbare celldelning. Det påverkar deras totala omega-förhållande och fettsyraprofil. Det går inte att dra en rimlig slutsats om vad som är barnets optimala omega-3-nivå i blodet utan att veta barnets start- och slutnivåer av omega-3. Endast ett vetenskapligt blodprov för fettsyror kan tillhandahålla den informationen. Vårt BalanceTest är det första mätverktyget för omega-fettsyror som tar hänsyn till dessa skillnader hos barn upp till 10 år, baserat på omega-målvärden hos barn. Det detaljerade resultatet från vårt BalanceTest visas i en uppsättning olika hälsomarkörer för att hjälpa föräldrar att förstå sina barns unika näringsbehov, följa intaget av kosttillskott och anpassa doseringen därefter.

Kolin är ett livsnödvändigt näringsämne som är naturligt förekommande i livsmedel såsom ägg, kyckling, broccoli och lax. Det brukade klassificeras som vitamin B4. Våra kroppar kan bara tillverka kolin i små mängder och det är ofta svårt att tillgodose våra individuella behov. De nordiska näringsrekommendationer (2023) identifierade barn, gravida och ammande kvinnor som extra sårbara för kolinbrist. Därför bestämde vi oss för att inkludera detta näringsämne i Multify.

Kroppen behöver kolin för att syntetisera fosfatidylkolin och sfingomyelin, två viktiga fosfolipider som är avgörande för cellmembranen. Det krävs även för att producera acetylkolin, en viktig signalsubstans för minne, humör, muskelkontroll och andra grundläggande funktioner. Kolin är involverat i många processer i kroppen, såsom cellstruktur, cellkommunikation, fettransport och metabolism, DNA-syntes och upprätthållande av ett hälsosamt nervsystem.

Multify-tabletten är förmodligen en av marknadens minsta tuggtabletter. Den är formad som en liten knapp och säkrare än större tabletter eller gelébjörnar. Vi ville att Multify skulle ha en konsistens som var både tuggvänlig och mycket lätt för barn att tugga och smälta.

Ja, Multify är helt och hållet vegansk och produkten är certifierad av The Vegan Society.

Multify är glutenfritt. Rådgör med ditt barns läkare (pediatriker) om du har några frågor angående kosttillskott för barn med specifika kostbehov.

Denna produkt är lämplig från 4 års ålder och därefter genom hela livet. Vi har specifika rekommendationer för barn 4–11 år, för ungdomar 12–18 år och för vuxna över 18 år.

Nej. Det är en tuggtablett, så man kan antingen låta den smälta i munnen eller tugga på den.

Vi vill att familjer själva bestämmer när kosttillskottet ska tas. På så sätt kan de hitta den lämpligaste tiden att få barnet att engagera sig i sin hälsa för att så småningom börja ta tuggtabletterna på egen hand. Vi rekommenderar att man tar kosttillskottet med en måltid, gärna samtidigt som man tar BalanceOil.

Multify innehåller inte järn eftersom det kan utgöra en risk för toxicitet vid överkonsumtion. Dessutom påverkar järn produktens smak avsevärt. Vi uteslöt även magnesium för att säkerställa säker doskontroll och för att kunna erbjuda en liten tuggtablett. Om vi hade lagt till magnesium skulle storleken ha ökat markant. Barn får ofta i sig tillräckligt med magnesium från sin kost. Genom att inte inkludera det i våra tuggtabletter minskar vi risken för överintag, vilket kan orsaka mag- och tarmproblem. Dessutom kan magnesium, liksom järn, påverka smaken, vilket är en viktig faktor för produkter avsedda för barn.

Vi har lagt till Quatrefolic i Multify. En del av världens befolkning kan inte ta upp och metabolisera folsyra i mat eller kosttillskott och väljer därför kosttillskott med reducerat folat. Quatrefolic däremot utmärker sig för sin enastående biotillgänglighet och stabilitet. Det tas lätt upp i kroppen, vilket garanterar optimal effektivitet och betydande fördelar för alla individer. Quatrefolic är särskilt fördelaktigt för personer med specifika genetiska variationer som påverkar folatmetabolismen. Detta inkluderande tillvägagångssätt för folattillskott säkerställer att Multify tillgodoser olika behov och ger tillförlitliga och effektiva resultat.

Zinzino blogg

Insikter, resultat och inspiration inom hälso- och wellnessområdet.
(Vissa blogginlägg finns endast på engelska).

Hälsa
Navigating ultra-processed food and children's nutrition
den 30 april 2024
Hälsa
Choosing the right supplement for kids
den 30 april 2024
Hälsa
Finding the Right Supplement for Growing Children and Adolescents – The ingredient that makes all the difference in the Omega-3 fish oil
den 3 maj 2024